Γερμανοί Βουλευτές θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας για τις σχέσεις με Κύπρο και Μάλτα της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag), μεταξύ 30 Μαΐου και 2 Ιουνίου 2023. Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων της αντιπροσωπείας ηγείται η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, Derya Türk-Nachbaur και σε αυτή συμμετέχουν οι Αναπληρωτές Πρόεδροι της Ομάδας, Florian Oßner, Lars Friedrich Lindemann, Dietmar Friedhoff και το Μέλος Filiz Polat.

Σημειώνεται ότι κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, οι Γερμανοί Bουλευτές θα γίνουν δεκτοί από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου και θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο.

Προστίθεται ότι στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα έχουν επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γερμανίας, Χάρη Γεωργιάδη και μέλη της Επιτροπής και με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Μαρίνο Σιζόπουλο και μέλη της Επιτροπής.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι γεύμα και δείπνο εργασίας θα παραθέσουν, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χατζηγιάννη και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, στην παρουσία Μελών των δύο Επιτροπών.

Σημειώνεται ακόμη ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η αντιπροσωπεία της Bundestag θα έχει συνάντηση με τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Επιτροπής.

Τέλος, αναφέρεται ότι θα επισκεφθούν το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο, Χρύσανθο Ζαννέτο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy