ΓΕΣΥ: Ανησυχία ΟΣΑΚ για στάση ΔΗΣΥ – Η πρόταση Σιζόπουλου «στόχο έχει να ξηλώσει το ΓεΣΥ» 

Η πρόταση νόμου Μαρίνου Σιζόπουλου «στόχο έχει να ξηλώσει το ΓεΣΥ»

Η ΟΣΑΚ με ανακοίνωσή της διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται υπέρ του ΓεΣΥ, της φιλοσοφίας, του χαρακτήρα και της αρχιτεκτονικής του και θα τεθεί απέναντι στους πολέμιούς του.


«Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα κόμματα», σημειώνει, «να σεβαστούν αυτό το οποίο οι ίδιοι ψήφισαν και παράλληλα απαιτούμε από αυτούς οι οποίοι πολεμούν το ΓεΣΥ, από όποιο χώρο, πολιτικό ή οικονομικό και αν προέρχονται, να αφήσουν το ΓεΣΥ στην ησυχία του».

Την τελευταία εβδομάδα, αναφέρεται, έχουν δυστυχώς επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες για τις οποίες η ΟΣΑΚ είχε προειδοποιήσει πριν από ένα μήνα, για προθέσεις από πλευράς επιχειρηματικών/ιατρικών, αλλά και πολιτικών κύκλων για «ξήλωμα» του ΓεΣΥ. Παράλληλα, συνεχίζει, η τελευταία εβδομάδα «αποκάλυψε και τα πρόσωπα για τα οποία και πριν την ψήφιση του νόμου για το ΓεΣΥ κυκλοφορούσαν φήμες ή έβλεπαν “ανώνυμα” το φως της δημοσιότητας, ότι μοναδικός τους στόχος ήταν η μη εφαρμογή τότε και κατάρρευση τώρα του Συστήματος, αφού καθαρά εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα». Προσθέτει ότι στο οργανωμένο κίνημα των ασθενών, τα πρόσωπα αυτά ήταν γνωστά εδώ και χρόνια, αφού σε δεκάδες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρασκηνιακή παρέμβαση για την ανακοπή των προσπαθειών τους.

«Αυτή τη στιγμή, εντελώς απροκάλυπτα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κατέθεσε πρόταση νόμου, η οποία στόχο έχει στην ουσία να ξηλώσει το ΓεΣΥ», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.


Επιπρόσθετα και παρά τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του προέδρου του ΔΗΣΥ, σημειώνεται, οι οργανωμένοι ασθενείς με ανησυχία παρατηρούν ότι οι φήμες οι οποίες εδώ και χρόνια κυκλοφορούν και φέρουν τον ΔΗΣΥ «διχασμένο σε ό,τι αφορά τον μονοασφαλιστικό χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ», επίσης επιβεβαιώνονται.

«Οι ασαφείς δηλώσεις από πλευράς του αναπληρωτή προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και οι αναφορές του Υπουργού Οικονομικών στο ΓεΣΥ και η επιχειρούμενη από πλευράς τους διασύνδεση των οικονομικών ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ με τη βιωσιμότητα του ΓεΣΥ, προκαλούν έντονα την ανησυχία για το ποια τελικά είναι η τάση η οποία θα επικρατήσει», σημειώνεται.

Αναφέρεται ότι προς το παρόν η ΟΣΑΚ κρατά ως δεδομένο τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου του ΔΗΣΥ, εν αναμονή εξελίξεων, αφού όπως σημειώνεται «όλα θα αποκαλυφθούν, όταν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης νόμου που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ».


 

Σύντομα θα αποκαλυφθούν οι προθέσεις όλων
Η ΟΣΑΚ σημειώνει πως επιβεβαιώνονται οι φήμες που φέρουν τον ΔΗΣΥ «διχασμένο σε ό,τι αφορά τον μονοασφαλιστικό χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ» και σημειώνει πως οι πραγματικές προθέσεις όλων «θα αποκαλυφθούν όταν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης νόμου που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ».

Ειρηναίος Πίττας

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.