ΓεΣΥ: Αύριο εφαρμόζεται η β’ φάσηΠυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις με αφορμή την εφαρμογή αύριο της 2ης φάσης του ΓΕΣΥ, η οποία αφορά πλέον και την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα ο ΟΚΥΠΥ δεν κατέληξε ακόμη σε συμφωνία με την ΠΑΣΥΚΙ για αυτό και ορίστηκε νέο ραντεβού την Τρίτη. Στο μεταξύ, αύριο συνεδριάζει η ΠΑΣΥΚΙ για να αποφασιστεί πως θα προχωρήσει.

Στο επίκεντρο είναι τα οικονομικά κίνητρα των ειδικών γιατρών, ώστε να μειωθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ ιδιωτών και γιατρών του δημοσίου και να αποφευχθεί νέο κύμα φυγής από τα νοσοκομεία.

Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα τελικό κείμενο το οποίο θα μπορεί ο ΟΚΥΠΥ να παρουσιάσει την Τετάρτη ενώπιον του Διοικητικού του Συμβουλίου, κάτι που θα πράξει και η ΠΑΣΥΚΙ η οποία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη της.

Από την πλευρά του ο ΟΑΥ δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος αφού φαίνεται να επήλθε συμφωνία με 42 μικρά και μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Σε παγκύπρια βάση η κάλυψη σε κλίνες εντός του ΓεΣΥ λαμβάνοντας υπόψιν και τη συμμετοχή του ΟΚΥΠΥ αναμένεται να φτάσει γύρω στο 75% του συνόλου.