ΓεΣΥ: Όσο θα προχωρά, τόσο περισσότερο θα αντιδρούν

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Το έχουµε αναφέρει πολλές φορές και το επαναλαµβάνουµε ότι στο χώρο της ιδιωτικής ιατρικής υπάρχουν τεράστια οικονοµικά συµφέροντα, τα οποία φαίνεται ότι όσο προχωρά η εφαρµογή του ΓεΣΥ απειλούνται και αντιδρούν. Είναι αναµενόµενο να κλιµακώνονται οι αντιδράσεις από εκείνους που επηρεάζονται και θίγονται κυρίως τα µεγάλα ιδιωτικά τους οικονοµικά συµφέροντα. Ωστόσο, δεν πέρασε ποτέ από το µυαλό µας ότι τα συµφέροντα είναι τέτοιου µεγέθους που θα οδηγούσε ανθρώπους που υπηρετούν στο χώρο της υγείας να προσπαθούν να επιβάλλουν τις θέσεις τους αντί µε επιχειρήµατα µε εκβιασµούς και απειλές.

Οι καταγγελίες ότι δηµοσιογράφοι που καλύπτουν θέµατα υγείας έχουν απειληθεί είναι πολύ σοβαρές και χρήζουν άµεσης και πλήρους διερεύνησης. Οι απειλές εναντίον λειτουργών των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης πλήττουν την ελευθερία έκφρασης, πλήττουν την ίδια τη δηµοκρατία. Προκαλούν θλίψη και οργή τέτοιες συµπεριφορές από ανθρώπους που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη για να υπηρετήσουν την ιατρική και τον άνθρωπο. Να γνωρίζουν, όµως, ότι ο εκφοβισµός τους δεν θα περάσει γιατί πρόκειται για απειλές όχι εναντίον των δηµοσιογράφων, αλλά εναντίον της ίδιας της κοινωνίας, η οποία πίστεψε και έχει ανάγκη από ένα µονοασφαλιστικό και καθολικό σύστηµα υγείας, όπου θα έχει πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες ολόκληρος ο πληθυσµός, πλούσιοι και φτωχοί.

Εποµένως, θα συνεχίσουµε να τασσόµαστε υπέρ του ΓεΣΥ. Θα συνεχίσουµε να καταγράφουµε τα προβλήµατα και τις αδυναµίες που παρουσιάζονται για να ξεπεραστούν δυσκολίες και να προχωρήσει η εφαρµογή του όσο οµαλά γίνεται.
Θα ξεσκεπάζουµε και θα καταγγέλλουµε επίσης κάθε προσπάθεια και µεθόδευση για τροποποίηση του νόµου µε στόχο το πολυασφαλιστικό ΓεΣΥ. Κάποιοι µπορεί να πιστεύουν στο χρήµα και στο κέρδος, αλλά εµείς πιστεύουµε στο ΓεΣΥ. Σεβόµαστε την πλειοψηφία των ιατρών, είτε συµφωνούν, είτε διαφωνούν µε το ΓεΣΥ, αλλά θα αντιπαραταχθούµε σε εκείνους τους λίγους που υπόγεια πολεµούν και υποσκάπτουν αυτή την προσπάθεια για εξυπηρέτηση προσωπικών και οικονοµικών συµφερόντων. Θα ταχθούµε υπέρ των ιατρών που θέλουν µια αναβαθµισµένη ποιοτικά υγεία για ολόκληρο τον πληθυσµό και θα µας βρουν απέναντί τους εκείνοι οι λίγοι που αντιµετωπίζουν τα ευαίσθητα θέµατα της υγείας µε το φακό της κερδοσκοπίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.