ΓΕΣΥ: Πέραν των 43 χιλ. δικαιούχων έλαβαν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδα

Έλα στο Google News

Πέραν των 43 χιλιάδων δικαιούχων έλαβαν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), αναφέρει το Υπουργείο Υγείας

Σε ανακοίνωσή του, μετά την ενημέρωση, που είχε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι ο κ. Ιωάννου ενημερώθηκε ότι τους πρώτους 18 μήνες εφαρμογής του ΓεΣΥ (1 Ιουνίου 2019 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020) πέραν των 756.000 δικαιούχων επισκέφθηκε τους Προσωπικούς του Ιατρούς, ενώ πραγματοποιήθηκαν 574.000 επισκέψεις σε Ειδικούς Ιατρούς.

Επίσης, όπως τον ενημέρωσε ο ΟΑΥ εκτελέστηκαν παράλληλα περισσότερες από 606.000 συνταγές από τα φαρμακεία του ΓεΣΥ και έγιναν 857.000 εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Επιπλέον, κατά το 1ο εξάμηνο της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ 43.500 δικαιούχοι έλαβαν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας.

Εξάλλου, ο ΟΑΥ προέβη σε ενημέρωση και ανάλυση της υλοποίησης του πλάνου για την αντιμετώπιση των καταχρήσεων, που καταρτίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ παρουσίασε στον Υπουργό τα επόμενα βήματα που έχουν δρομολογηθεί για τη συνέχεια τόσο για τον περιορισμό των καταχρήσεων όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΓεΣΥ.

Στο μεταξύ, αξιολογήθηκαν οι συμφωνίες και οι υπηρεσίες, που εντάχθηκαν τους προηγούμενους μήνες στο ΓεΣΥ και έγινε ανάλυση των οικονομικών δεδομένων του Οργανισμού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.