ΓΓ ΑΚΕΛ: «Αμφίβολο αν θα εξευρεθεί βάση για λύση του Κυπριακού»

Είναι αμφίβολο αν θα εξευρεθεί βάση για λύση του κυπριακού, από τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες από τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων στο κυπριακό, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν στη χθεσινή τριμερή συνάντηση οι χαμηλές προσδοκίες.

Ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι να δώσει χρόνο προκειμένου να δει αν μπορεί να γίνει κάτι.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, επισήμανε ότι οι παλινωδίες από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δεν συνάδουν με τα όσα αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ. Επίσης κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι με τη θέση του για επιστροφή στο Σύνταγμα του ‘60 δίνει χώρο στην τουρκική πλευρά να κάνει τα παιχνίδια της, ενώ σημείωσε ότι η παρούσα κατάσταση ευνοεί εκείνους που θέλουν τη διχοτόμηση.

Ο κ. Στεφάνου υπέδειξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς την Τουρκία και να κινηθεί προς την κατεύθυνση της λύσης του κυπριακού. Τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα έπρεπε να ήταν συνεπείς με τα όσα αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ και να μην αναζητά νέες ιδέες που συγκρούονται με το κεκτημένο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι τα πράγματα στο κυπριακό είναι δύσκολα σημειώνοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος όταν ήταν ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ο Μουσταφά Ακκιντζί, ενώ τόνισε παράλληλα ότι ο Ερσίν Τατάρ είναι υπέρ της λύσης δυο κρατών και λειτουργεί ως εντεταλμένος της Τουρκίας.

Ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε και στη πορεία κινητοποίησης που διοργανώνει το ΑΚΕΛ στις 3 Οκτωβρίου με σύνθημα «Πορευόμαστε για Λύση και Επανένωση».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.