ΓΓ ΑΚΕΛ: Αντίθετος με τη φιλοσοφία μας ο προϋπολογισμός – Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή ημέρα και η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2023 στην Ολομέλεια της Βουλής. ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό, ως γνωστόν το ΑΚΕΛ θα τον καταψηφίσει, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα ανακοινώσουν την απόφαση τους αύριο.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι το κόμμα του δε μπορεί να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό, καθώς είναι αντίθετο με την φιλοσοφία του. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ενεργειακό πρόβλημα, την διαφθορά και την ακρίβεια, τονίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

Όπως είπε, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συνεχιστεί αυτή η κυβέρνηση, είτε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε με το Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του για το τι θα κάνει η ΕΔΕΚ αύριο, ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πάντως ότι εδώ και χρόνια ο προϋπολογισμός δεν άλλαξε φιλοσοφία, σημειώνοντας ότι δεν δημιουργεί συνθήκες ικανοποιητικής ανάπτυξης και σταθερότητας.

Το Κίνημα Οικολόγων δεν ψήφισε μέχρι τώρα τον κρατικό προϋπολογισμό, σχολίασε από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, κληθείς να αναφέρει τι θα πράξει αύριο το κόμμα του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.