Τώρα είναι η ώρα για να δούμε πως συνεργαζόμαστε όλοι για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά και έγκαιρα τον κίνδυνο το οποίο υπάρχει από τον ιό, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ στην εκπομπή «Αιχμές» του τηλεοπτικού σταθμού Omega.

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δούμε όλοι πως θα κάνουμε τη ζωή των συμπατριωτών μας όσο το δυνατόν πιο καλή.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσθεσε ότι τώρα δεν είναι η ώρα για να αρχίσει ο κάθε ένας λέει τα δικά του.

350 στελέχη και μέλη του ΑΚΕΛ στη διάθεση του Υπουργείου Εργασίας

Το ΑΚΕΛ έχει σχηματίσει μηχανισμό από 350 περίπου άτομα, σε παγκύπρια βάση, άτομα τα οποία θα τεθούν στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και του Επιτρόπου Εθελοντισμού για την παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας όπως σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Είναι απαίτηση οι τράπεζες να βοηθήσουν τους πολίτες

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε και για την απαράδεκτη όπως σημείωσε συμπεριφορά των τραπεζών, οι οποίες όπως τόνισε σφυρίζουν αδιάφορα, στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πολίτες.

«Από τους πολίτες και το κράτος οι τράπεζες στηρίχθηκαν για να μην καταρρεύσουν, τώρα ήρθε η σειρά τους να στηρίξουν την οικονομία και τους πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, ο οποίος είπε και για την κρατική εγγύηση των δύο δις εκατ. ευρώ που θα δώσει η Κυβέρνηση στις Τράπεζες και ότι αυτό δεν αποτελεί ρίσκο για τις τράπεζες.

Ο κ. Κυπριανού υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη όπως η κυβέρνηση ασκήσει πιέσεις προς τις τράπεζες για να εφαρμόσουν το πλαίσιο και τις συστάσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Να πάνε ομόφωνα στη Βουλή τα νομοσχέδια

Τα μέτρα για την κοινωνία και την οικονομία πρέπει να πάνε Βουλή ομόφωνα, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού, καλώντας τους Κυβερνώντες να καταθέσουν τις πιο σωστές προτάσεις για να δημιουργηθεί ομοφωνία.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκφρασε τη λύπη του για τη συμπεριφορά του ΔΗΣΥ και του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται.

Στο καταλυτικό του σχόλιο κ. Κυπριανού τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών κομμάτων για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση:

«Τώρα δεν χρειάζεται ο καθένας από εμάς να προσπαθήσει να αποκομίσει κομματικά οφέλη από αυτή την κρίση. Ας δούμε πως καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να συνεργαστούμε για βοηθήσουμε τον κόσμο να ξεπεράσει αυτή την πολύ κρίσιμη φάση την οποία διέρχεται»