ΓΓ ΑΚΕΛ: Από σήμερα συντασσόμαστε με τον Μαυρογιάννη για προοδευτική αλλαγή

Από σήμερα τελειώνουν οι συζητήσεις και ξεκινούν οι πράξεις, υπογράμμισε ο Στέφανος Στεφάνου

Από σήμερα προσηλωμένοι στο στόχο μας για προοδευτική αλλαγή συντασσόμαστε με την ανεξάρτητή υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στο τέλος της έκτακτης Παγκύπριας Συνδιάσκεψης που αποφάσισε με 90% την στήριξή του.


Είναι μια απόφαση που σηματοδοτεί την θέληση του ΑΚΕΛ, είπε ο Στέφανος Στεφάνου, να προτάξει το καλό του τόπου και του λαού μας πέρα από ιδεολογικές και παραταξιακές γραμμές. Η Κύπρος, συνέχισε, δεν έχει ανάγκη από κομματικές περιχαρακώσεις, έχει ανάγκη από πολιτικές υπερβάσεις, γιατί η νέα γενιά αυτή στην οποία πρωτίστως λογοδοτούμε δεν αντέχει άλλο τους τάχα μου άριστους των αρίστων». «Δεν αντέχει την διαφθορά, την διαπλοκή και την αναξιοκρατία. Δεν αντέχει τον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό. Δεν αντέχει το οικονομικό αδιέξοδο, την αβάσταχτη ακρίβεια, τα υποθηκευμένα όνειρα» είπε. Οι νέοι μας, πρόσθεσε, δικαιούνται μια καλύτερη πατρίδα, απαιτούν μια δικαιότερη πατρίδα.

Img F7Ab840A6D1A8D81C7F029Df9F937776 V

Το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο ΓΓ του, έλαβε τα μηνύματα των καιρών και αφουγκράστηκε τις αγωνίες της κοινωνίας στο σύνολό της. «Η κοινωνία ζητά καθαρά πρόσωπα και ξεκάθαρες πολιτικές. Μας ζητά να βγούμε από τη ζώνη ευκολίας μας και ν’ αναζητήσουμε συνεργασίες με όσους μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με εμάς».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ως ΑΚΕΛ, εκτιμούν ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διαθέτει τα εχέγγυα για να εκφράσει τα αιτήματα και τις προσδοκίες αυτής της νέας εποχής. «Γιατί είναι έντιμος, χωρίς την παραμικρή σκιά διαπλοκής. Γιατί είναι έμπειρος, με μακρά διαδρομή στον δημόσιο βίο. Γιατί είναι αποφασισμένος ν’ ανεβάσει την Κύπρο ψηλότερα». Η απόφαση υποστήριξής του είναι μια πράξη πολιτικής ευθύνης, πρόσθεσε.


Έπειτα από δέκα χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια ανοχής, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ που είπε ότι το κράτος «μετατράπηκε σε κομματικό τσιφλίκι», η διαφθορά άγγιξε τα ανώτατα δώματα της εξουσίας, η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας κατακρημνίστηκε και το Κυπριακό βρίσκεται σε παρατεταμένη στασιμότητα.

«Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, βαθύς γνώστης του Κυπριακού και πιστός στο μοντέλο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, είναι ο πιο κατάλληλος για να επιχειρήσει την επανεκκίνηση των συνομιλίων από εκεί που διακόπηκαν με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης. Η προσήλωσή του στη λύση του Κυπριακού τον καθιστά αξιόπιστο για να ηγηθεί μιας ενωμένης Κύπρου, κοινής πατρίδας Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων». Είναι, συνέχισε, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, μπορεί να εκφράσει όλο αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται φύσει και θέσει απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές. «Ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες και όραμα που εκπηγάζει από τον λαό για ν’ αγκαλιάσει τον λαό».

Μπροστά μας, συνέχισε, υπάρχουν δύο δρόμοι, αυτός των δύο κυβερνητικών υποψηφίων και της μίας πολιτικής, των συνεχιστών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη με ό,τι αυτό εξυπακούεται, και ο δρόμος που οδηγεί σε μια άλλη φιλοσοφία για τη διακυβέρνηση του τόπου, ενός δίκαιου κράτους με κοινωνικό πρόσημο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο των πολιτικών του τον απλό πολίτη. «Αυτός είναι ο δρόμος του Ανδρέα Μαυρογιάννη και εκεί ως ΑΚΕΛ συναντιόμαστε μαζί του» είπε.


1 3

Εξέφρασε παράλληλα στήριξη προς το ΓεΣΥ «όχι στα λόγια αλλά στην πράξη» όπως είπε, τη δημόσια Παιδεία, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, διευρύνοντας και ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος, στηρίζοντας ένα βιώσιμο μοντέλο οικονομίας, που δεν καταργεί τα εργασιακά κεκτημένα και που υπηρετεί την πράσινη ανάπτυξη, προστατεύοντας το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Ο Στέφανος Στεφάνου κάλεσε όλους ενωμένοι «να παλέψουμε για την αλλαγή», σημειώνοντας ότι απομένουν 8 κρίσιμοι μήνες και στόχος είναι το μήνυμα της προοδευτικής αλλαγής να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά πιστεύω και τις κομματικές καταβολές του καθενός. Σε αυτή την προσπάθεια, κατέληξε, δεν περισσεύει κανείς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.