ΓΓ ΑΚΕΛ: Άστοργη και ανάλγητη η κυβέρνηση ΔΗΣΥ για την μικρομεσαία επιχείρηση

Συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΒΕΚ στα γραφεία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών και Καταστηματαρχών είχε το πρωί της Δευτέρας (24/10) αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Στέφανο Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου τόνισε πως «για 10 χρόνια η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ ήταν και άστοργη και ανάλγητη για την μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη γιατί ο ρόλος της εκάστοτε κυβέρνησης είναι πολύ καθοριστικός για την πορεία των πραγμάτων και της μικρομεσαίας επιχείρησης που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας».

Το ενδιαφέρον του ΑΚΕΛ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν και είναι συνεχές, σημείωσε ο Στέφανος Στεφάνου γιατί «χωρίς εύρωστη μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορούμε να έχουμε εύρωστη οικονομία και πολύ περισσότερο να έχουμε κοινωνική συνοχή γιατί είναι δεκάδες χιλιάδες τα νοικοκυριά που συντηρούνται από αυτές τις επιχειρήσεις».

Τονίζοντας την πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται «από τη μια λόγω της ακρίβειας στις βασικές ύλες και βασικά αγαθά κυρίως στο χώρο της ενέργειας, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα την ήδη δύσκολη, για πολύ μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οικονομική κατάσταση. Από την άλλη αυτή η συγκυρία γίνεται ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών που για 10 χρόνια ακολούθησε η κυβέρνηση Συναγερμού σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης. Και οι πολιτικές των τραπεζών που ενθαρρύνθηκαν από αποφάσεις της κυβέρνησης και από μια σειρά άλλων αποφάσεων της κυβέρνησης που επίσης είχαν και έχουν στόχο να υπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα και το μεγάλο κεφάλαιο εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Όπως ανάφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συζήτησαν με την ηγεσία της ΠΟΒΕΚ μια σειρά από γενικότερα και ειδικότερα ζητήματα και αιτήματα που έχουν σχέση με την μικρομεσαία επιχείρηση. «Υπάρχει ταύτιση απόψεων», δήλωσε και διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να προσπαθεί εντός και εκτός Βουλής έτσι ώστε να βοηθηθεί η μικρομεσαία επιχείρηση αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η εκάστοτε κυβέρνηση στην πορεία των πραγμάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.