ΓΓ ΑΚΕΛ: Δείπνο εργασίας με γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Έρευνας

«Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου παρέθεσε δείπνο εργασίας σε γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Έρευνας με θέμα: STEAM: Γεφυρώνοντας το έμφυλο χάσμα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Καλωσορίζοντας τις παρευρισκόμενες ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε στα διάφορα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες τόσο στην πρόσβαση τους στον τομέα της Επιστήμης, της Έρευνας και της Τεχνολογίας, όσο και στην επαγγελματική ζωή και ανέλιξη τους.

Εξέφρασε την βούληση του ΑΚΕΛ να συζητήσει και ν’ ακούσει απόψεις και προτάσεις για το πώς αντιμετωπίζονται σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο αυτά τα εμπόδια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι ένα πράγμα να διακηρύσσεται η ισότητα σε επίπεδο νομοθεσίας, θεσμών και διαδικασιών και είναι άλλο πράγμα, σαφώς δυσκολότερο η ισότητα και η ισοτιμία ν’ αντιπαρατεθούν μ’ επιτυχία με νοοτροπίες, συμπεριφορές, στερεότυπα και ταμπού.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΑΚΕΛ μελετά διαχρονικά το ζήτημα της ισοτιμίας ανάμεσα στα δύο φύλα, επεξεργαζόμενο τις πολιτικές του προτάσεις ώστε ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy