ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεν δημοσιοποιώ την επιστολή για να «μην μου στείλουν την Αστυνομία»

Ήταν θέμα χρόνου, είπε, να φτάσουν τα πράγματα μέχρι τον Δημήτρη Χριστόφια - Διαρρέει ,επιλεκτικά σε ΜΜΕ, έγγραφα η Κυβέρνηση -Επικοινώνησε μαζί του ο Γεν. Εισαγγελέας

Απαίτηση του ΑΚΕΛ είναι να εξεταστούν πλέον τα πάντα και να δοθούν όλα στη δημοσιότητα για να γίνει συζήτηση συγκεκριμένα όσον αφορά το θέμα των πολιτογραφήσεων, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι με ανήθικο τρόπο επιχειρεί να στρέψει την προσοχή αλλού. Υπογράμμισε ότι τα πιο τρανταχτά ονόματα που περιλαμβάνονται σε αυτό τον κατάλογο και συνεχίζουν να γίνονται δίκες εναντίον τους σε διάφορες χώρες περιλαμβανομένου και των ΗΠΑ, προέρχονται από το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη, όταν ο ίδιος ήταν επικεφαλής.

Ήταν θέμα χρόνου, είπε επίσης ο κύριος Κυπριανού, να φτάσουν τα πράγματα μέχρι τον Δημήτρη Χριστόφια. Διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση διαρρέει επιλεκτικά σε κάποια Μέσα Ενημέρωσης στοιχεία από πολιτογραφήσεις επί προηγούμενης διακυβέρνησης, για ένα άνθρωπο που είναι νεκρός και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ αρνείται να δημοσιοποιήσει την επιστολή που έστειλε στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει να του «στείλουν την αστυνομία».

Ανέφερε ότι ο γενικός εισαγγελέας του τηλεφώνησε και τον διαβεβαίωσε ότι το γραφείο του δεν εμπλέκεται σε περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών για πολιτογραφήσεις. Ωστόσο, είπε ο κύριος Κυπριανού, προκύπτει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων καθώς κατά την υπό εξέταση περίοδο ο γενικός εισαγγελέας και ο βοηθός του ήταν υπουργοί.

Επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ δεν απειλείται, ούτε φιμώνεται και δεν πρόκειται να σταματήσει να λέει τις απόψεις του.