ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεν έχει στηριχθεί από την Κυβέρνηση ο κοινωνικός τουρισμός

Η Κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει τον κοινωνικό τουρισμό, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, απευθύνοντας έκκληση στην Κυβέρνηση να ξαναμελετήσει σοβαρά αυτό το θέμα.

Σημείωσε πως τα λεφτά που θα δαπανηθούν για τον κοινωνικό τουρισμό θα εξοικονομηθούν από την εργοδότηση κόσμου στην τουριστική βιομηχανία.

Ο κ. Κυπριανού επεσήμανε πως τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι το 45% περίπου του κυπριακού λαού έχει εισοδήματα τα οποία είναι αποτρεπτικά για να μπορέσει να κάνει διακοπές φέτος.

Σημείωσε πως ο τουριστικός τομέας είναι ο τομέας ο οποίος αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. «Εμείς είχαμε προτείνει στην Κυβέρνηση να στηρίξει τα κυπριακά νοικοκυριά με βάση τις δυνατότητες που έχει το κάθε το νοικοκυριό δηλαδή εκεί όπου οι δυνατότητες είναι περιορισμένες να τα στηρίξει με μεγαλύτερα ποσά εκεί που οι δυνατότητες είναι μεγαλύτερες να τα στηρίξει με μικρότερα ποσά έτσι ώστε να πάνε διακοπές τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο», ανέφερε. Ταυτόχρονα, είπε, είχαμε καλέσει τα ξενοδοχεία να δώσουν ελκυστικές τιμές.

«Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτε από όλα αυτά. Δεν έχει στηριχθεί από την Κυβέρνηση ο κοινωνικός τουρισμός, τα ξενοδοχεία δεν έχουν δώσει ελκυστικές τιμές με αποτέλεσμα ο Ιούλιος να έχει φύγει και να μην έχει προωθηθεί αυτό το μέτρο και φαίνεται ότι θα φύγει και ο Αύγουστος με τα ίδια πενιχρά αποτελέσματα», ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε εξάλλου πως υπάρχει διάσταση μεταξύ των στοιχείων τα οποία δίνει το Υπουργείο Μεταφορών και αυτών που δίνει το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τις αφίξεις πτήσεων ή σκαφών στην Κύπρο.

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι δίνονται αντιφατικά στοιχεία από τα δυο Υπουργεία όχι τόσο γιατί είναι διαφορετικός ο αριθμός ο οποίος δίνεται αλλά γιατί φαίνεται ότι δεν υπάρχει συναντίληψη για το ποίοι πραγματικά έχουν φθάσει στην Κύπρο αυτή την περίοδο», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Αλαλούμ για πτήσεις με ιδιωτικά τζετ την εποχή της καραντίνας

Πρόσθεσε πως είναι πολύ ανησυχητικό εάν δεν γνωρίζουν τα δυο Υπουργεία γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται και αποτελεσματικοί έλεγχοι.

Είπε πως είναι σημαντικό να απαντήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα δυο Υπουργεία τι πραγματικά συμβαίνει με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.