ΓΓ ΑΚΕΛ: Δίνουμε μάχη να αναγεννήσουμε τις πυρόπληκτες περιοχές – Να στηρίξουμε τις ορεινές περιοχές

Δεν παραδινόμαστε στην μοιρολατρία της καταστροφής και δίνουμε μάχη να αναγεννήσουμε τις πυρόπληκτες περιοχές, δήλωσε την Κυριακή ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος επισκέφθηκε το 4ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας Ορεινής Λάρνακας, στην Οδού.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «το ΑΚΕΛ την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε το δεύτερο φεστιβάλ «Φυλλωσιά» στον Αρακαπά, στην περιοχή που πλήγηκε από την πυρκαγιά πέρσι για να μεταφέρουμε το μήνυμα συμπαράστασης στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων να βοηθήσουμε, αλλά την ίδια ώρα να συμπαρασταθούμε και στις αρχές των κοινοτήτων και στους κατοίκους της περιοχής που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να αναγεννήσουν την περιοχή, τα χωριά τους, το βιός τους, τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες μετά από την μεγάλη καταστροφή που υπήρξε πέρσι».

«Ανεβαίνοντας προς την Οδού πιάνεται η καρδιά σου βλέποντας την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά, με τα καμένα δάση με τις καμένες εκτάσεις γης» συνέχισε ο κ. Στεφάνου. Αναφέρθηκε ακολούθως στα εγκαίνια του Κέντρου Αναπαραγωγής Κυπριακής Μέλισσας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, λέγοντας πως «αυτό στέλνει ένα μήνυμα ότι οι αρχές οι κάτοικοι, όλοι εμείς δεν παραδινόμαστε στην μοιρολατρία της καταστροφής, αλλά δίνουμε αυτή την μάχη για να αναγεννήσουμε την περιοχή να γεννήσουμε ξανά την ζωή, να γεννήσουμε ξανά την δραστηριότητα των κατοίκων».

Όλοι μας, συμπλήρωσε, έχουμε ανάγκη να στηρίξουμε τις ορεινές μας περιοχές και την παραδοσιακή μας παραγωγή «γιατί η παραγωγή κυπριακού μελιού είναι μέσα στο πλαίσιο της παράδοσης και της δραστηριότητας μας και πρέπει να στηρίξουμε τους κατοίκους ξανά για να μείνουν στις κοινότητες, να μπορέσουν να έχουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να παραμείνουν στις περιοχές».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ συνεχάρη τον Πρόεδρο της Κοινότητας Οδού Μενέλαο Φιλίππου. Η δική μας παρουσία εδώ, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, έχει και τον χαρακτήρα της έμπρακτης στήριξης συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε αυτή την όμορφη προσπάθεια που γίνεται.

Τον κ. Στεφάνου συνόδευε η επαρχιακή γραµµατέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου και ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy