ΓΓ ΑΚΕΛ: Έρμαιο των εμπόρων η κτηνοτροφία – Η Κυβέρνηση έκλεισε συνειδητά την Επ. Σιτηρών

«Το ζήτημα της ακρίβειας έχει και παγκόσμιες διαστάσεις αλλά υπάρχει και η άλλη πτυχή με αποφάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης που έχει επιδεινώσει τα προβλήματα», ανέφερε το πρωί της Τετάρτης (13/10), ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Στεφάνου τόνισε πως είναι η μισή αλήθεια ότι η αύξηση του ηλεκτρισμού οφείλεται στην αύξηση των καυσίμων διεθνώς. «Η άλλη αλήθεια είναι ότι φέτος πληρώσαμε 200 εκ. για ρίπους, διότι αυτή η κυβέρνηση υπόσχεται από το 2013 έλευση του φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής και ακόμα δεν είδαμε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την Επιτροπή Σιτηρών, ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε πως είχε φθίνουσα πορεία επειδή έτσι επέλεξε η Κυβέρνηση για να την κλείσει. «Η Κυβέρνηση έκλεισε την Επιτροπή για να δώσει το ζωτικό θέμα των σιτηρών σε κάποιος εμπόρους», τόνισε.

«Όταν θέλεις να κλείσεις κάτι, πρώτα το αφήνεις να μην δουλεύει σωστά, το δυσφημίζεις και μετά το κλείνεις. Αυτό ακριβώς έκανε η Κυβέρνηση. Σκόπιμα άφησε να διολισθήσουν τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Σιτηρών διασφάλιζε και την επάρκεια και προσπαθούσε να διασφαλίζει όσο γίνεται τις καλύτερες τιμές. «Επιζητούσε να εξυπηρετήσει τους κτηνοτρόφους», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, οι κτηνοτρόφοι είναι αγανακτισμένοι διότι ψάχνουν τροφές για τα ζώα και δεν βρίσκουν, ενώ την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση απουσιάζει.

«Όσο αφήνεις τα πράγματα στην ελεύθερη αγορά τόσο δυσκολότερα θα γίνονται τα πράγματα. Και στην Κύπρο είναι λεγόμενη ελεύθερη αγορά, διότι υπάρχει έλεγχος από ολιγοπώλια και μονοπώλια», τόνισε ο κ. Στεφάνου.

«Να ξέρετε όμως ότι αυτή τη στιγμή οι κτηνοτρόφοι είναι έρμαιο των κτηνοτρόφων. Αν πάτε στους καλλιεργητές πατάτας στα Κοκκινοχώρια θα σας πουν τι τοκογλυφία ζουν σήμερα από εταιρείες που φέρνουν τον σπόρο, κυρίως από την Ολλανδία», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρισμού, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως η Κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα και επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση Συναγερμού πρέπει να απομακρυνθεί από την εξουσία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.