ΓΓ ΑΚΕΛ για επέτειο πραξικοπήματος: Ξυπνούν πολλές θύμησες – Άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία

Έλα στο Google News

Σήμερα ξυπνούν πολλές θύμησες από το προδοτικό πραξικόπημα που διενήργησαν η χούντα των Αθηνών και η ΕΟΚΑ Β, που άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία για να εισβάλει στην Κύπρο τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Στέφανος Στεφάνου επισήμανε ότι έκτοτε ζούμε τις συνέπειες του δίδυμου εγκλήματος με επώδυνο τρόπο και με φόντο την ενίσχυση της τουρκικής επιθετικότητας αλλά και τις διάφορες προσπάθειες της Τουρκίας για πρόκληση νέων τετελεσμένων επί θαλάσσης, επί εδάφους και τώρα στην περίκλειστη πόλη της Αμμόχωστου.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι οι θύμησες είναι τραυματικές και υπενθυμίζουν τα όλα όσα γίνονται προς την κατεύθυνση της οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου. Με αφορμή τις μαύρες επετείους του φασιστικού πραξικοπήματος και της τούρκικης εισβολής, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής, σήμερα στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

«Να κινηθεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης»

Πρέπει να γίνουν διαβήματα και σχεδιασμοί σε σχέση με το πως αντιμετωπίζεται το θέμα της Αμμοχώστου και οι προκλήσεις της Τουρκίας τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Στέφανος Στεφάνου κάλεσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη να κινηθεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα.

Επίσης είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να καταφέρει να κινητοποιήσει τον διεθνή παράγοντα, ο οποίος θα το πράξει όταν πεισθεί ότι υπάρχει πραγματική βούληση για λύση του κυπριακού.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι το ΑΚΕΛ σχεδίασε 15 δράσεις αξιοποιώντας τις διεθνείς σχέσεις που έχει για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Πρόσθεσε ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ απελευθερώνει κίνητρα προκειμένου να κινηθεί η Τουρκία προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών.

Ο κ. Στεφάνου επισήμανε ότι το θέμα της Αμμοχώστου δε θα πρέπει να αποκόπτεται από τη συνολική εικόνα του κυπριακού. Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει καθοδήγηση στους Κυπρίους για το τι πρέπει να κάνουν αλλά όπως είπε αυτό εξαρτάται από τι θα εξαγγείλει ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα βοηθήσει για να επαναφέρει η τουρκική πλευρά τον χάρτη που κατατέθηκε στη Γενεύη και περιλαμβάνει την Αμμόχωστο υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποφασίζει, αλλά αυτός όπως είπε θα έχει την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες της κατάστασης αδιεξόδου στην οποία βρισκόμαστε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.