ΓΓ ΑΚΕΛ για Κυπριακό: Άμεση και ζωτική η ανάγκη να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Οδεύουμε ολοταχώς προς τη μονιμοποίηση της διχοτόμησης τονίζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Στέφανος Στεφάνου επισημαίνει ότι το κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερή του φάση από ποτέ. Σημειώνει ότι παρότι η Τουρκία είναι προκλητική και επιθετική, ο διεθνής παράγοντας την πιστώνει με καλή θέληση, την ίδια ώρα που θεωρεί την ελληνοκυπριακή πλευρά συνυπεύθυνη για το αδιέξοδο. Αυτό, τονίζει, καταμαρτυρεί την αποτυχία της πολιτικής του Προέδρου Αναστασιάδη. Προσθέτει ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός και εργαλειοποιώντας το αδιέξοδο, δημιουργεί νέα κατοχικά τετελεσμένα που παγιώνουν τη διχοτόμηση. Υποδεικνύει ότι είναι άμεση και ζωτική η ανάγκη να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Επίσης ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης μιλά στις καρδιές των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Σημειώνει ότι αυτό διαπιστώνουν καθημερινά από τις συναντήσεις και εκδηλώσεις που γίνονται. Προσθέτει ότι αυτά που πρωτίστως κάνουν εντύπωση είναι η απλότητα και η ειλικρίνεια που χαρακτηρίζουν τον κ. Μαυρογιάννη. Θετική εντύπωση επίσης, σημειώνει, προκαλούν και η ευρυμάθειά του και η καθαρότητα των θέσεων του.

Την ίδια ώρα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι είναι προφανές πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκμεταλλεύτηκε το Υπουργείο Εξωτερικών για να φτιάξει το προεκλογικό του προφίλ και να μείνει ατσαλάκωτος από διάφορα προβλήματα και σκάνδαλα που ταλανίζουν την κυβέρνηση.

Επίσης ο κ. Στεφάνου υπογραμμίζει ότι η Κύπρος χρειάζεται έναν Πρόεδρο χωρίς σκιά διαπλοκής να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του, για να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, τη διαφθορά που έχει απογειωθεί εξαιτίας της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.