ΓΓ ΑΚΕΛ για Προεδρικές: «Υπήρξαν περίοδοι σύγκρουσης με το ΔΗΚΟ αλλά…»

Το ΑΚΕΛ θα αναζητήσει συνεργασίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κερδηθούν οι προεδρικές εκλογές του 2023, τονίζει ο Στέφανος Στεφάνου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημειώνει ότι θα μπουν σε διάλογο με το ΔΗΚΟ και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αναφέρει επίσης ότι θα αρχίσουν από τη συζήτηση για εξεύρεση συγκλίσεων σε βασικούς πυλώνες πολιτικής, όπως η λύση του κυπριακού, η πάταξη της διαπλοκής, η ενίσχυση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους και η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου και θα δουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν.

Τονίζει μάλιστα ότι το ΑΚΕΛ θέλει η συνεργασία να έχει βάθος χρόνου.

Ο κ. Στεφάνου σημειώνει ότι υπήρξαν περίοδοι σύγκρουσης και πόλωσης με το ΔΗΚΟ. Προσθέτει ωστόσο ότι δεν μπορεί, να ακυρώνουν την ιστορική ευθύνη που έχουν έναντι του μέλλοντος του τόπου, μένοντας προσκολλημένοι στο παρελθόν. Σημειώνει ότι το ΑΚΕΛ πάντοτε ήταν έτοιμο για υπερβάσεις με στόχο να υπηρετήσει το καλό της Κύπρου.

Επίσης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι απέκλεισαν από τη συζήτηση για τις προεδρικές, τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, επειδή όπως αναφέρει και οι δυο τους ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος καλύτερα μπορεί να συνεχίσει την παρούσα συναγερμική κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα, τονίζει, όποιος συμμερίζεται την αγωνία για τον κατήφορο που πήρε ο τόπος με αυτήν την κυβέρνηση και υποστηρίζει την αλλαγή, το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συζητήσει για δημιουργία κοινού αφηγήματος.

Αναφέρει ακόμα ότι παρότι δεν είναι προτεραιότητα του ΑΚΕΛ η αυτόνομη κάθοδος στον Α’ γύρο των προεδρικών, δεν αποκλείεται αναλόγως των εξελίξεων.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, σημειώνει ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να πουν την άποψή τους πριν από τη λήψη της απόφασης.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες στο ΑΚΕΛ, τονίζει, η κατάθεση απόψεων γίνεται την ώρα που συγκροτημένα ανοίγει η συζήτηση εντός του κόμματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.