ΓΓ ΑΚΕΛ για Βαρώσι: Μάθημα σε όσους τρέφουν ψευδαισθήσεις στο λαό για κυρώσεις προς Τουρκία

Είναι σωστή η προσέγγιση της κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα των περιουσιών στην Αμμόχωστο, επισήμανε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση υπενθύμισε ότι το 2014 έγιναν προσφυγές στην Επιτροπή Αποζημιώσεων αλλά δημιουργείτο και μια προοπτική με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων την περίοδο εκείνη.

Σήμερα, πρόσθεσε, είναι αβέβαιο αν θα ξεκινήσουν συνομιλίες, και τα πράγματα αλλάζουν πορεία.

Σε ότι αφορά το τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Άντρος Κυπριανού υπενθύμισε τις εκκλήσεις του ΑΚΕΛ για να γίνουν ενέργειες για να ξεκινήσει ο διάλογος για να τερματιστούν οι προκλήσεις και η δημιουργία νέων τετελεσμένων από την Τουρκία.

Δεν εισακούστηκε το ΑΚΕΛ, είπε και έχουμε μπροστά μας αυτά που βλέπουμε σήμερα. Πρόσθεσε ακόμη ότι έμεινε αναξιοποίητη η παρουσία Ακιντζί στην ηγεσία των Τ/κυπρίων, ενώ σήμερα, πρόσθεσε, μετά την ανάδειξη Τατάρ, η κυβέρνηση προσπαθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη του διαλόγου.

Σε ότι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κάθοδος Λουτ σε λίγες μέρες θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Αναφορικά με τις χθεσινές εκδηλώσεις στα κατεχόμενα και τις αντιδράσεις, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι αντέδρασαν με ανακοίνωση τα Η.Ε. τα οποία δεν έχουν άλλο τρόπο αντίδρασης.

Σημείωσε ότι αυτά πρέπει να γίνουν μαθήματα σε όσους τρέφουν με ψευδαισθήσεις το λαό είτε για τη μορφή λύσης του κυπριακού είτε για το θέμα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.