ΓΓ ΑΚΕΛ: H προσπάθεια διαστρέβλωσης προσβάλλει τον ίδιο και τον θεσμό που υπηρετεί ο ΠτΔ

Εξέδωσε ανακοίνωση ο ΓΓ ΑΚΕΛ στην οποία αναφέρει επί λέξη τι είπε ο Νίκος Αναστασιάδης το 2018 που καλούυσε την Τουρκία να περιοριστεί στην ΑΟΖ των κατεχομένων

Άμεση ήταν η απάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού στην δήλωση που εξέδωσε ο ΠτΔ το απόγευμα της Παρασκευής στην οποία ισχυρίζεται πως υπάρχει σκοπιμότητα την επαναφοράς του ισχυρισμού περί διχοτόμησης της ΑΟΖ.

Ο Άντρος Κυπριανού απαντά λακωνικά παραθέτοντας τι αυτούσιες δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη τον Γενάρη του 2018, στις οποίες είπε:


«Εάν επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τ/κ σε μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη οντότητα, τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της εν λόγω παράνομης οντότητας. Και, συνεπώς, δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Καλούμε τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του να μας πουν ποιό ακριβώς σημείο διαστρέβλωσε το ΑΚΕΛ.
Κάθε προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη να αποδώσει στο ΑΚΕΛ διαστρέβλωση των δηλώσεων του προσβάλλει τον ίδιο και τον θεσμό που υπηρετεί», τονίζει ο ΓΓ.

«Σε σχέση με το σύνολο της μακροσκελούς δήλωσης του Προέδρου θα περιοριστούμε μόνο στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα των χειρισμών του απέχουν πολύ από τους διαχρονικούς στόχους που έχουμε θέσει ως ελληνοκυπριακή πλευρά.
Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Μακάρι ο κ. Αναστασιάδης να χειριστεί τα επόμενα βήματα στο κυπριακό με προσήλωση στο συμφωνημένο πλαίσιο και συνέπεια και με ανάληψη πρωτοβουλιών και να μην έχει καμιά αμφιβολία ότι το ΑΚΕΛ με ευθύνη και πατριωτισμό θα στηρίξει τη διαδικασια».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.