ΓΓ ΑΚΕΛ: Η Έκθεση του Συμβουλίου για Λοττίδη αποκαλύπτει και πάλι το θεσμικό ρατσισμό

Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την έλλειψη δράσεων από το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως καταδεικνύει ότι ο θεσμικός ρατσισμός που αποκαλύφθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, εξέθεσε την χώρα διεθνώς, υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ.

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού σημείωσε ότι η καταρράκωση και η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν διάφοροι θεσμοί στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ επιλέγουν να κυβερνούν.
Και αυτό, πρόσθεσε είναι αποτέλεσμα των διορισμών ημετέρων και τοποθετήσεων σε σημαντικές θέσεις ανθρώπων που δεν πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια.

Τα σπασμένα αυτής της σάπιας και παλαιοκομματικής νοοτροπίας δυστυχώς τα πληρώνει ακριβά ολόκληρη η κοινωνία και η Κύπρος που εκτίθεται διεθνώς, κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Η Κυβέρνηση να ενημερώσει λεπτομερέστατα για το νομοσχέδιο των ΗΠΑ για εμπάργκο

Tο ΑΚΕΛ απαιτεί από την Κυβέρνηση να ενημερώσει λεπτομερέστατα για το τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που προωθείται στην Αμερικανική Γερουσία και αφορά την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από χώρες του ΝΑΤΟ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Κάλεσε την Κυβέρνηση να μην παραπλανεί τον Κυπριακό λαό με ψέματα, σημειώνοντας ότι οι κυβερνώντες θριαμβολογούν για το νομοσχέδιο παρουσιάζοντας το ως δική της μεγάλη επιτυχία και δε λένε την αλήθεια για το τι περιλαμβάνεται σε αυτό.

Ο κ. Κυπριανού παρέθεσε μερικές από τις πρόνοιες του νομοσχεδίου που είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου οπλισμού στην Εθνική Φρουρά με νέα όπλα ΝΑΤΟϊκής προέλευσης, με έξοδα δισεκατομμυρίων που η Κύπρος δεν έχει.

Την ίδια ώρα, είπε, το νομοσχέδιο προσδένει την Κύπρο στο άρμα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια περίοδο που οι αντιπαραθέσεις των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή είναι μεγάλες και υπάρχει η πιθανότητα να μεταφερθούν αυτές οι ίδιες αντιπαραθέσεις στη χώρα.
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το νομοσχέδιο επιφέρει παράλληλα υποβάθμιση των σχέσεων με χώρες που στήριξαν διαχρονικά την Κυπριακή Δημοκρατία όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Προσεγγίζουν τα θέματα ΦΑ με όρους επικοινωνιακούς

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει να διαχειρίζεται το μεγάλο θέμα της ενέργειας.
Ο ΓΓ του κόμματος σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντί να επιδεικνύει σοβαρότητα και προσήλωση, αντιμετωπίζει τα θέματα της ενέργειας με όρους επικοινωνιακούς και για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Σχολιάζοντας τις αναφορές των τελευταίων ημερών από τον Υπουργό Ενέργειας περί εσόδων στο κράτος που αγγίζουν, όπως γράφτηκε και τα 14 δις ευρώ, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε σε δηλώσεις ειδικών που κάνουν λόγο για έσοδα στο ύψος μόλις του ενός με ενάμισι δις.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με άλλα ζητήματα, επιχειρεί να δημιουργεί ευφορία για θέματα που θα αποδώσουν σε βάθος χρόνου, προσμένοντας ότι κανένας δεν θα θυμάται το τι έλεγε σήμερα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τουλάχιστον σε ζητήματα όπως αυτό της ενέργειας, που θα καθορίσουν το μέλλον και την προοπτική της χώρας και του λαού μας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.