ΓΓ ΑΚΕΛ: Η κάθε ενέργεια κρίνεται από το αποτέλεσμα της – Ποντιοπιλατική η στάση των ευρωπαίων

European Union leaders summit at the European Council in Brussels, Belgium on Jun 28, 2018 / Σύνοδος Κορυφής των Ευρωαπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες στις 28 Ιουνίου, 2018.


Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική η οποία στοχεύει να πολλαπλασιάσει το κόστος για την Τουρκία, ελπίζοντας ότι αυτό θα επαναφέρει την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε στον Άστρα ο Άντρος Κυπριανού.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ είπε ότι η κάθε πολιτική ενέργεια κρίνεται από το αποτέλεσμα της και διερωτήθηκε αν με αυτές τις τακτικές βρισκόμαστε πιο κοντά στη λύση του κυπριακού.

Σημείωσε την ποντιοπιλατική πολιτική των ευρωπαίων εταίρων, κι ενώ όπως είπε, η Τουρκία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες, στην ουσία έχει αποενοχοποιηθεί.

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η Ε/κυπριακή πλευρά έχει επιχειρήματα για να πείσει τη διεθνή κοινότητα για τις θέσεις της και να εκθέσει την Τουρκία αν δεν συναινέσει στην επίλυση του κυπριακού, αρκεί αυτές τις θέσεις να τις κωδικοποιήσει και να τις προωθήσει με σοβαρότητα.

Όλες οι ενέργειες, υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού, πρέπει να στρέφονται προς τη λύση του κυπριακού για εξεύρεση λύσης κι όχι απλώς για να τιμωρηθεί η Τουρκία.