ΓΓ ΑΚΕΛ: Η ίδια η CYTA με τη δουλειά της αποδεικνύει ότι σωστά παραμένει Δημόσιος Οργανισμός

Το ΑΚΕΛ υπέρ του θεσμικού εκσυγχρονισμού του Οργανισμού που ξεχωρίζει πανευρωπαϊκά για το ταχύτερο διαδίκτυο

«Η ίδια η CYTA με τη δουλειά που κάνει αποδεικνύει ότι σωστά η CYTA παραμένει δημόσιος οργανισμός σε ένα στρατηγικής σημασίας τομέα για τον τόπο και τη χώρα μας και ότι το ΑΚΕΛ καλώς έπραξε όταν πρωταγωνίστησε για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο Οργανισμός».

Αυτό υπογράμμισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σε δηλώσεις του μετά από συναντήσεις που είχε σήμερα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ, τόσο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όσο και με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη διεύθυνση του Οργανισμού.


Όπως σημείωσε ο Στέφανος Στεφάνου «η επίσκεψη στη CYTA συμπίπτει με ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την ίδια τη CYTA και την Κύπρο: Για 2η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός αυτός έχει κερδίσει- ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς κολοσσούς- την αναγνώριση, ως Οργανισμός που προσφέρει το ταχύτερο διαδίκτυο και δείχνει από τη μια, το έργο που γίνεται στον Οργανισμό και από την άλλη τη σημασία που έχει αυτός ο Οργανισμός για την τεχνολογική αναβάθμιση στον τόπο, για την οικονομία, την κοινωνία ευρύτερα».

Υπενθύμισε ότι «το ΑΚΕΛ πάντοτε στηρίζει τους Ημικρατικούς Οργανισμούς και την CYTA, είχε πρωταγωνιστήσει για να μην ιδιωτικοποιηθεί η CYTA -με δύο νομοσχέδια που είχε στείλει η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού – και τελικά η ίδια η CYTA με τη δουλειά που κάνει αποδεικνύει ότι καλώς πράξαμε, ότι σωστά η CYTA παραμένει δημόσιος οργανισμός σε ένα στρατηγικής σημασίας τομέα για τον τόπο και τη χώρα μας».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε επίσης ότι μαζί με τους πρωταγωνιστές στον Οργανισμό- τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με το Δ.Σ και τη διεύθυνση- συζήτησαν και ζητήματα τα οποία αφορούν την προοπτική του Οργανισμού.

«Το ΑΚΕΛ, τόνισε, είναι υπέρ του θεσμικού εκσυγχρονισμού με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού και μέσα από αυτό τον εκσυγχρονισμό να δώσουμε τη δυνατότητα στη CYTA να είναι πιο ευέλικτη, να προσαρμόζεται γρηγορότερα στις πολύ δυναμικές εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και νέων τεχνολογιών. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή τη δουλειά που γίνεται προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας».


Απαντώντας σε ερώτηση ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι εργαζόμενοι συζητούν τώρα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον θεσμικό εκσυγχρονισμού , μέρος του οποίου αφορά τα εργασιακά.

«Είναι πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι πάντοτε να έχουν ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον, με αμοιβές που να προσελκύουν τα νέα μυαλά σε ένα πολύ δυναμικό τομέα όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, να υπάρχει η απαραίτητη εργασιακή ασφάλεια και ασφαλώς και η αξιολόγηση – σ’ αυτό τον τομέα έχουν γίνει συγκεκριμένα βήματα- για να υπάρχει και αξιοκρατία», κατέληξε.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Χρίστος Χριστοφίδης και το μέλος του Τομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ Βάκης Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.