Το ΑΚΕΛ κάνει σκέψεις για πιθανά άτομα που θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές τόνισε ο ΓΓ του κόμματος. Μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς», ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί εκείνη η προσωπικότητα που θα συσπειρώνει γύρω της, ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις έτσι ώστε να κερδίσουν τις εκλογές.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά εξέφρασε την άποψη ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές το κόμμα του θα πιάσει δουλειά για τις προεδρικές.

Επίσης υπογράμμισε ότι το ΑΚΕΛ θα πάρει τις αποφάσεις του συλλογικά όπως κάνει κάθε φορά. Πρόσθεσε ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το συζητήσουν με τον κόσμο του ΑΚΕΛ, άλλα πολιτικά κόμματα και κοινωνικά κινήματα για να υπάρξει μια δυναμική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, που είναι, όπως είπε, απαίτηση της καταπληκτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού.

Για κατασκοπευτικό βαν

Για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι το ΑΚΕΛ αναμένει την έρευνα του ποινικού ανακριτή που έχει διοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιλέγει να κωφεύει, λέγοντας ότι μόνο στην Κύπρο γίνεται φασαρία. Ο Άντρος Κυπριανού κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών. Επανέλαβε δε ότι οι Ταλ Ντίλιαν και Shahak Avni συνεργάζονται, σημειώνοντας ότι ο κ. Avni είναι ο εγκέφαλος για όλα ενώ ο κ. Ντίλιαν είναι υπεύθυνος για τον κατασκοπευτικό εξοπλισμό. Εξέφρασε δε ανησυχία για το γεγονός ότι οι εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες και στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.