ΓΓ ΑΚΕΛ: «Κάποια από τα μέτρα που εξαγγέλλονται δεν έχουν λογική» – Τι δήλωσε για γυμναστήρια και εστιατόρια

Θέλω από την αρχή να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαστε εμπειρογνώμονες ούτε θέλουμε να τους αντικαταστήσουμε ανέφερε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφου ο ΓΓ ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σχετικά με τα νέα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης για την αναχαίτηση της πανδημίας.

«Αντιθέτως όλο αυτό το διάστημα εμείς είπαμε ότι το πλαίσιο των αποφάσεων πρέπει να το καθορίζουν οι εμπειρογνώμονες και όχι οποιοσδήποτε άλλος.

Τα μέτρα όμως τα οποία αποφασίζονται στη βάση των απόψεων των εμπειρογνωμόνων μας προκαλούν ανησυχίες και προβληματισμό.

Πρώτα και κύρια γιατί δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Έχω ακούσει τις απόψεις διαφόρων εμπειρογνωμόνων, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν διάφορα σκαμπανεβάσματα.

Λένε οτι πιέζονται τα νοσηλευτήρία αλλά δεν τα υποστήριζει η κυβέρνηση

Δεν ακούσαμε γι’ ακόμα μια φορά τίποτε από την Κυβέρνηση για τη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Λέμε ότι πιέζονται τα δημόσια νοσηλευτήρια, ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες στις οποίες προκύπτουν αλλά δεν παίρνει κανένα μέτρο η Κυβέρνηση για να τα στηρίξει.

Εμείς είχαμε υποβάλει ένα πολύ συγκεκριμένο υπόμνημα 18 σημείων από το Μάιο προς τον Πρόεδρο, τον ΥΠ. Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ για το τι πρέπει να γίνει για να προετοιμαστούν τα νοσηλευτήρια ενόψει της δεύτερης φάσης της πανδημίας. Διαπιστώνουμε ότι τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Κάποια από τα μέτρα που εξαγγέλλονται δεν έχουν λογική. Να πω κάποια παραδείγματα.

Για τα γυμναστήρια: Με βάση το τι λέγεται από τους επιστήμονες και τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων εκεί λαμβάνονται όλα τα μέτρα και τα κρούσματα ήταν ελάχιστα. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί θα γίνει καθολικό κλείσιμο των γυμναστηρίων.

Επιχειρήσεις σίτισης: όταν τους λες να κλείνουν στις 7 σημαίνει ότι δεν τους επιτρέπεις να ανοίξουν. Αυτά τα πράγματα είναι παράλογα κατά την άποψη μας. Θα έπρεπε η Κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει διαφορετικά.

Τα προβλήματα που προκαλούνται είναι τεράστια. Ανησυχούμε ότι πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν ως αποτέλεσμα των μέτρων τα οποία λαμβάνονται από την Κυβέρνηση.

Χρειάζεται να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία να στηριχτούν αυτές οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.»