ΓΓ ΑΚΕΛ: Κρύβουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα με την Ρωσία – Δεν επιλύονται με ευχολόγια τα προβλήματα

Είναι λανθασμένη η προσέγγιση το να κρύβονται κάτω από το χαλί τα προβλήματα ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σχολιάζοντας την πρόθεση της Ρωσίας για ακύρωση της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολόγησης.

Ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ εδώ και μήνες προειδοποιεί ότι κάτι αλλάζει στις σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας. Πρόσθεσε ότι τώρα ανακοινώνουν στην Κύπρο ότι θα προχωρήσουν στην καταγγελία της πρόνοιας της συμφωνίας αλλά για τις άλλες χώρες είπε ότι έχει την εντύπωση ότι θα γίνει περί τα τέλη του χρόνου και διερωτήθηκε για ποιο λόγο γίνεται αυτό.

Εξέφρασε δε την ευχή η αποστολή του Υπουργού Οικονομικών στη Μόσχα να έχει αποτέλεσμα αλλά τόνισε ότι δεν επιλύονται με ευχολόγια τα προβλήματα. Απηύθυνε δε έκκληση στους κυβερνώντες να δουν τα προβλήματα, να προσπαθήσουν να τα επιλύσουν και να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του ΑΚΕΛ.

Επίσης είπε ότι δεν είναι αντίποινα της Ρωσίας για τις σχέσεις της Κύπρου με τις ΗΠΑ η πρόθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για διαστρέβλωση σε ότι αφορά τις θέσεις του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ακόμα ότι τα τελευταία δυο χρόνια τα ρωσικά κεφάλαια που βρίσκονται στην Κύπρο και τα οφέλη για την κυπριακή οικονομία κυμαίνονται 38 δις.

Αν απομακρυνθούν όπως είπε αυτά τα λεφτά από την κυπριακή οικονομία, τότε θα αντιμετωπίσουμε τεράστιες δυσκολίες.