ΓΓ ΑΚΕΛ: Η Κύπρος χρειάζεται να κάνει πολλή δουλειά για έρευνα, καινοτομία, τεχνολογία

Τη στήριξη του ΑΚΕΛ προς το έργο του Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε να συμβάλει στην αναβάθμιση της Κύπρου στους τομείς αυτούς, εξέφρασε ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, σε συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τον νέο Υφυπουργό Φίλιππο Χατζηζαχαρία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Στεφάνου είπε πως ευχήθηκε στο νέο Υφυπουργό καλή επιτυχία στο κρίσιμο τομέα που έχει αναλάβει, σημειώνοντας πως μια χώρα που επενδύει και καταφέρνει στην πράξη να είναι στην πρώτη γραμμή της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας, σε ένα μεγάλο βαθμό διασφαλίζει την πρόοδο για τον τόπο.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως επειδή η Κύπρος χρειάζεται να κάνει πολλή δουλειά στους πιο πάνω τομείς, ο Υφυπουργός έχει και ο ίδιος πολλή δουλειά μπροστά του.

Σημείωσε ότι η Κύπρος είναι στις τελευταίες θέσεις σε σχέση με τον ρόλο, την παρέμβαση και την προώθηση από μέρους του κράτους της έρευνας. «Ο ρόλος του κράτους είναι πάρα πολύ κρίσιμος αν θέλουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη, μια συγκροτημένη πολιτική, στρατηγική στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας αλλά και της ψηφιακής μετάβασης», είπε, και τόνισε πως και σε αυτό χρειάζεται να γίνει πάρα πολλή δουλειά.

Ανέφερε πως ο νέος Υφυπουργός ανέλαβε σε μια περίοδο που προέκυψαν κάποια γεγονότα που έδειξαν πως παρά τα όσα λέγονταν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς είτε δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν είτε έχουμε πολλή δρόμο να διανύσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση, τόσο στα ζητήματα της ασφάλειας από κυβερνοεπιθέσεις όσο και στα ζητήματα της ασφάλειας των υποδομών.

Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε στη συνέχεια πως με τον κ. Χατζηζαχαρία είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, στην παρουσία του επικεφαλής του τομέα έρευνας και τεχνολογίας του ΑΚΕΛ, και συνεπώς η ανταλλαγή απόψεων έγινε σε πολύ συγκεκριμένο επίπεδο.

Συμφώνησαν, πρόσθεσε, να παραμείνουν σε επαφή με τον Υφυπουργό καθώς το κόμμα του επιθυμεί η Κύπρος να είναι στην πρώτη γραμμή των χωρών στα ζητήματα αυτά και είναι έτοιμο να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του σε αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηζαχαρίας αφού ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη συνάντηση, είπε πως όντως έχουν ανταλλάξει πολύ καλές απόψεις και εισηγήσεις σε ότι αφορά τα θέματα που απασχολούν το Υφυπουργείο και έχουν αναλύσει εμπεριστατωμένα και συγκεκριμένα θέματα που τους απασχόλησαν τον τελευταίο μήνα.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Στεφάνου για τη στήριξη και δεδηλωμένη θέση ότι το ΑΚΕΛ θα είναι δίπλα στο Υφυπουργείο στην προσπάθεια του να συνεχίσει το δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο της έρευνας, της καινοτομίας και της ψηφιακής αναβάθμισης.

Πρόσθεσε πως, τόσο με το ΑΚΕΛ, όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα θα κρατήσει επικοινωνία και επαφή με απώτερο σκοπό και στόχο να υλοποιήσει το Υφυπουργείο αυτά που έχει υποσχεθεί στους πολίτες. «Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με την ομάδα του κ. Στεφάνου με την οποία ανταλλάξαμε πολύ ωραίες εισηγήσεις και απόψεις», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy