ΓΓ ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση κάνει μαξιλαράκια για τους δύο υποψηφίους της αντί να στηρίξει την κοινωνία

Για κοινωνική αναλγησία επικρίνει την κυβέρνηση ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας ότι ενώ έχει την ευθύνη λήψης μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυρών και των επιχειρήσεων, προτιμά να στηρίζει τους λίγους και να κάνει μαξιλαράκι με τα χρήματα από τις φορολογίες των πολιτών, στέλνοντας ταυτόχρονα στο ανώτατο δικαστήριο νόμους που εγκρίνει η βουλή για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση λέει τη μισή αλήθεια όταν λέει ότι είναι εξωγενείς οι παράγοντες που οδηγούν σε αυξήσεις, επικρίνοντας την για λανθασμένες πολιτικές και ανικανότητα στη διαχείριση του τομέα της ενέργειας, με αποτέλεσμα να σήμερα να επιβαρύνονται περισσότερο οι πολίτες.

Ο κος Στεφάνου υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση εξήγγειλε από το 2017 τρεις φορές ότι θα φέρει φυσικό αέριο και τρεις φορές το ακύρωσε, ενώ συνεχίζεται η καταβολή προστίμου 200 εκατομμυρίων ευρώ για τους ρύπους από τη χρήση μαζούτ και πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτε ενώ υπήρχε απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού για την ύπαρξη καρτέλ μεταξύ των εταιρειών και των πρατηρίων που ανήκουν σε αυτές στον τομέα των καυσίμων.

Η κυβέρνηση, επισήμανε, έχει αυξημένα έσοδα 750 εκατομμυρίων ευρώ από τις φορολογίες λόγω της ακρίβειας τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,3 δισεκατομμύρια και λέει ότι έδωσε 350 στους πολίτες.

Ο κύριος Στεφάνου διερωτήθηκε γιατί δεν δίνει και τα υπόλοιπα έσοδα στους πολίτες, προσθέτοντας ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να στηρίξει τους δυο υποψηφίους της στις επικείμενες προεδρικές εκλογές και για να κάνει μαξιλαράκια.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy