Έχουμε υποχρέωση να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξηλωθεί το κύκλωμα το οποίο διαφεντεύει το κυπριακό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, λέγοντας πως «πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Νορβηγίας, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, και ερωτηθείς για τη συνέντευξη του δημοσιογράφου της “El Confidencial” στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «έχουμε εκτεθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό ως Κύπρος» και έκανε λόγο για «τεράστιο χαστούκι».

Ανέφερε ότι τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο δεν είναι σημερινό το φαινόμενο, όμως είπε ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνονται αποδεκτά από την κοινωνία αυτά τα πράγματα στον 21ο αιώνα».

«Θεωρούμε ότι η υπόθεση με τον κ. Μασιά και τον κ. Κωνσταντίνου είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Και ελπίζω και εύχομαι να μην διανοηθεί κανένας ότι το θέμα θα τελειώσει εκεί. Πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος. Να ξηλωθεί το κατεστημένο το οποίο κατατρώει τη σάρκα, τα σωθικά του κυπριακού ποδοσφαίρου» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερο έτσι ώστε τα αποτελέσματα να κρίνονται στα γήπεδα και όχι οπουδήποτε αλλού. «Σε ό,τι μας αφορά ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν θα έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει ξηλωθεί ολόκληρο το κατεστημένο» είπε.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και την ενημέρωση που είχε, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εάν ο κ. Νικολάου δεν γνώριζε αυτό το θέμα θα πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου γιατί δεν είχε φροντίσει να τον ενημερώσει. Είναι κάτι που θα πρέπει να απαντηθεί».