ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο ΔΗΣΥ καταψήφισε την αναπομπή της Κυβέρνησης του-Τι άλλο έχουμε να δούμε μέχρι τις εκλογές;

Ομόφωνα με 43 ψήφους εναντίον η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την αναπομπή που απέστειλε στο σώμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με τον νόμο που είχε ψηφίσει για την οριζόντια μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από το 19% στο 9%.

Εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν υποστηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου, την αναπομπή απέρριψε τελικά και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, κάτι που προκάλεσε εντύπωση με τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη να αναφέρει ότι το κόμμα δεν αλλάζει τη θέση του επί της ουσίας, αλλά την απορρίπτει για λόγους τάξης και συνταγματικής ορθότητας, με σεβασμό στο δικαίωμα του Κοινοβουλίου να καθορίζει τη φορολογική πολιτική του κράτους.

Σχολιάζοντας την καταψήφιση της αναπομπής του Προέδρου της Δημοκρατίας και από τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ δεν εκπλάγηκε, όμως διερωτήθηκε για το τι είναι ικανή να κάνει ακόμη η Κυβερνητική παράταξη ενόψει εκλογών.

Η ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στα ΜΚΔ:

Ο ΔΗΣΥ καταψήφισε την αναπομπή της Κυβέρνησης του. Καμία έκπληξη. Έρχονται εκλογές και ο κ. Αβέρωφ αναγκάζεται να υποδυθεί και την αντιπολίτευση. Ποιος ξέρει τι άλλο έχουμε να δούμε μέχρι τις εκλογές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.