Θετική χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι είναι έτοιμος ακόμη και τώρα να προσέλθει σε συνομιλίες, αλλά, τόνισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει πειστικός. Πρέπει, τόνισε ο κ. Κυπριανού, ο κ. Αναστασιάδης, να πείσει την κ Λουτ και τον ΓΓ του ΟΗΕ, με οσα λέγει, ότι όντως έτσι έχουν τα πράγματα και πως είναι έτοιμος για επανέναρξη του διαλόγου στο κυπριακό, το συντομότερο με κατάληξη με σε συμφωνία.

Ως προς την έκκληση του ΔΗΣΥ για ενοτητα, ο κ. Κυπριανού, τόνισε πως το ΑΚΕΛ απέδειξε έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται να υπάρξει ενότητα στο εσωτερικό η οποία , είπε, πρέπει να σφυρηλατηθεί σε κάποια βάση .
Η βάση, τόνισε, είναι τα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, οι διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και οι Συμφωνίες Κορυφής.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης Ζωδιατών, ο Γ Γ του ΑΚΕΛ κατήγγειλε τις κινήσεις της Τουρκίας για έρευνες σε τεμάχια της ΑΟΖ της ΚΔ που αδειοδοτήθηκαν.

Κάλεσε τόσο τον Υπουργό Εξωτερικών όσο και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να εξηγήσουν ποια είναι ακριβώς τα αποτελέσματα των ενεργειών, που όπως ανέφεραν , έχουν προωθήσει.
Ενώ το ερευνητικό Σκάφος Μπαρμπαρόζ κινείται στα αδειοδοτημενα οικόπεδα, ουδείς, τόνισε, από την διεθνή κοινότητα, αντιδρά.