ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Μαυρογιάννης δεν είναι Συναγερμικός, ούτε ήταν γρανάζι της Κυβέρνησης

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν είναι Συναγερμικός, ούτε ανήκει στον Συναγερμό, αλλά ούτε ήταν βασικό γρανάζι της κυβέρνησης Αναστασιάδη τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε σήμερα ότι η πρόταση του κόμματός του για στήριξη του κ. Μαυρογιάννη είναι υπερκομματική και ανεξάρτητη με εμπειρία και γνώση. Σημείωσε ότι η πρόταση Μαυρογιάννη συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν ότι μπορεί να υπάρχει προοδευτικός πρόεδρος με προοδευτικό πρόγραμμα ο οποίος καλύπτει τις βασικές θέσεις του ΑΚΕΛ, είναι ανεξάρτητος και υπερκομματικός που μπορεί να αντιμετωπίσει την δυσπιστία από μέρος της κοινωνίας σε σχέση με τις κομματικές ατζέντες και τρίτον είναι ένας άνθρωπος που έχει πίσω του ιστορία, γνώσεις και εμπειρίες. Επίσης τόνισε ότι ο κ. Μαυρογιάννης τους καλύπτει σε βασικά ζητήματα που το ΑΚΕΛ, έχει κόκκινες γραμμές.

Οι δηλώσεις Στεφάνου έγιναν στο περιθώριο συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του τμήματος νέων εργαζομένων της ΕΔΟΝ, στο μικροσκόπιο της οποίας τέθηκε η εκστρατεία που διοργανώνει η ΕΔΟΝ σε σχέση με τα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι.

Akel Edon 1 Scaled

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε δε ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ ανοίγει προοπτικές για ευρύτερες συναινέσεις και είναι μια πρόταση με περιεχόμενο. Επίσης είπε ότι ο κ. Μαυρογιάννης είχε πολιτικό διορισμό ως υφυπουργός επί διακυβέρνησης Χριστόφια και με επιτυχία διεκπεραίωσε την προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ, ενώ συνεργάστηκε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ανέφερε ακόμα ότι ο κ. Μαυρογιάννης είχε και πιο στενή επαφή με στελέχη του κόμματος για να δει τις βασικές απόψεις και σε άλλα ζητήματα στα οποία δεν είχε τριβή.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Στέφανος Στεφάνου επισήμανε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δηλώνει άνθρωπος του Συναγερμού. Πρόσθεσε ότι Νίκος Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελούν τις δυο όψεις, της ίδιας κυβέρνησης, του ίδιου κόμματος, δηλαδή του Συναγερμού. Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης υπερασπίστηκε όλες τις πολιτικές από τις οποίες το ΑΚΕΛ θέλει να απαλλαγεί. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν ευσταθεί η φιλολογία που αναπτύσσεται ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης προέρχεται από το χώρο του Συναγερμού, λέγοντας ότι ως διπλωμάτης καριέρας υπηρέτησε την Κύπρο από διάφορα πόστα. Ακόμα ανέφερε ότι υπηρέτησε όλους του προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να τιμήσει την Κύπρο και τα καθήκοντα που του είχαν αναθέσει.

Παράλληλα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι το κόμμα του έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε κόμματα που έχουν την θέση ότι πρέπει να τερματιστεί η κατάσταση που ζούμε λόγω της διακυβέρνησης Συναγερμού. Σημείωσε ότι έχουν ανοικτές τις πόρτες και απευθύνονται σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι πρέπει να αφήσουν τις διαδικασίες να συνεχιστούν στις Κομματικές Ομάδες Βάσης του κόμματος. Όπως εξήγησε μετά από τη συζήτηση και την συμβουλευτική μυστική ψήφο στις κομματικές ομάδες, θα επανέλθουν στην Κεντρική Επιτροπή για αξιολόγηση της κατάστασης και στις 5 Ιουνίου θα γίνει η παγκύπρια συνδιάσκεψη όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.