ΓΓ ΑΚΕΛ: «Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι αντιμέτωπος με την Ιστορία»

Έλα στο Google News

Στέφανος Στεφάνου: «Η διχοτόμηση είναι κοντά και ο χρόνος δεν μας περιμένει»

Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού απηύθυνε εκ νέου ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας χθες βράδυ στην πρώτη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στη Λάρνακα μετά την εκλογή του, ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε στις κρίσιμες ώρες που διερχόμαστε στο Κυπριακό χαρακτηρίζοντάς τις μάλιστα τις δυσκολότερες από το 1974, για να διαμηνύσει ότι δεν αρκεί να καταγγέλλει η πλευρά μας τις προκλήσεις της Τουρκίας.

«Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου αδιεξόδου και του διαπραγματευτικού κενού. Όταν ζητάμε τη βοήθεια του διεθνούς παράγοντα για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας, δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα, που είναι ότι μόνο με τη λύση θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και θα αποτραπεί η διχοτόμηση που βρίσκεται στο παρά πέντε», τόνισε, επαναλαμβάνοντας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εάν περιοριστούμε στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια η διχοτόμηση.

«Ο χρόνος δεν μας περιμένει», υπογράμμισε, καλώντας τον Πρόεδρο να επικεντρώσει την προσοχή του στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Επί τούτου, σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ υπέβαλε πρόταση στον Πρόεδρο, ο οποίος όμως δεν την αποδέχεται, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι αντιμέτωπος με τις ευθύνες του αλλά και με την Ιστορία που θα τον κρίνει πολύ αυστηρά, όπως είπε.

Πρόσθεσε δε προς επίρρωση της ορθότητας της πρότασης του ΑΚΕΛ ότι τη συμμερίζεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ με την υιοθέτηση της θέσης ότι οι υδρογονάνθρακες πρέπει να μετατραπούν από πρόβλημα σε καταλύτη για τη λύση, σε αντίθεση με τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης την οποία δεν αποδέχεται ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Να σταματήσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επέλεξε να τοποθετηθεί και για την πανδημία ξεκαθαρίζοντας ότι το ΑΚΕΛ, ενεργώντας υπεύθυνα, δεν ασκεί αντιπολίτευση για χάρη της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα όμως ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΕΛ δεν δίδει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για αυταρχισμό, ετσιθελισμό, έλλειψη αναλογικότητας στα μέτρα, αλλά και απουσία επαφής με την κοινωνία.  «Αυτό κάνει και τώρα με τους εμβολιασμούς. Αντί να συμβουλέψει την κοινωνία και να μιλήσει για να την πείσει, επιλέγει τον άμεσο ή έμμεσο εξαναγκασμό που όχι μόνο δεν λειτουργεί, αλλά δημιουργεί και πόλωση», σημείωσε ο Στέφανος Στεφάνου. Κατέστησε σαφές ότι το ΑΚΕΛ τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών, αφού αυτό λέει η επιστήμη, ωστόσο διαμήνυσε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να περάσει αυτό το μήνυμα.

«Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον αυταρχισμό και να έρθει σε επαφή με την κοινωνία», παρατήρησε, καλώντας την κυβέρνηση να αναιρέσει την απόφαση για κατάργηση των δωρεάν rapid test.

«Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει απλώς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα να ληφθούν σωστές αποφάσεις στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.