ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος δεν πρέπει να ρίχνει πέτρες όταν μένει σε γυάλινο σπίτι

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά και να ρίχνει πέτρες όταν μένει σε γυάλινο σπίτι επισήμανε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο μοναδικός πρόεδρος που διαβουλεύθηκε και βολιδοσκόπησε για λύση δυο κρατών.

Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πρόβλημα αξιοπιστίας στο εξωτερικό.

Και για να μην τους πουν εκ νέου ότι είναι μηδενιστές, ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε ότι αυτή η αναφορά ανήκει στον κ. Μαυρογιάννη. Επισήμανε δε ότι με τις παλινωδίες και τους λανθασμένους χειρισμούς η κυβέρνηση Συναγερμού οδήγησε την ελληνοκυπριακή πλευρά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδιέξοδο και το διαπραγματευτικό κενό.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το ΑΚΕΛ δε θα συζητήσει ποτέ βάση λύσης του κυπριακού πέραν από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι πρέπει να είναι στη βάση της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα.

Παράλληλα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι οι κυβερνώντες δεν ακούνε όταν η αντιπολίτευση έχει προτάσεις και αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του να μετατραπεί το φυσικό αέριο σε καταλύτη για τη λύση του κυπριακού.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος δεν δέχθηκε ποτέ να συζητήσει τη συγκεκριμένη πρόταση του ΑΚΕΛ, αντιθέτως τη διαπόμπευσε, τη διαστρέβλωσε και κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για αντιπολιτευτική τακτική.

Ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι η πρόταση αυτή τέθηκε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου αλλά ο πρόεδρος δεν ήθελε να τη συζητήσει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.