ΓΓ ΑΚΕΛ: Όσοι μιλούν για ισοπεδωτική κριτική να θυμηθούν τι έκαναν επί Χριστόφια

Το ΑΚΕΛ δεν αλλάζει τις θέσεις και προτεραιότητες του και στη βάση αυτών των αρχών πολιτεύεται και δεν μπορεί να στηρίζει πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Πρόσθεσε ότι ισοπεδωτική ήταν κριτική των σημερινών κυβερνώντων όταν ήταν πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Ας δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, τόνισε και πρόσθεσε ότι έμαθαν να μην υπάρχει αντίλογος.

Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι ήταν καθορισμένη από καιρό και την ζήτησε ο κύριος Αναστασιάδης.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ανέφερε, ο πρόεδρος τον ενημέρωσε για την επικοινωνία του με την κυρία Λουτ και αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό. Ο κύριος Κυπριανού είπε ότι εξέφρασε τις ανησυχίες του για την συζήτηση που έγινε στο ΣΑ για την έκθεση και το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Παρά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας τηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη ουδετερότητα για ακόμη μια φορά, τόνισε ο γγ του ΑΚΕΛ, επισημαίνεται η ανάγκη να αναπτυχθεί εμπόριο μεταξύ των δυο κοινοτήτων και η δημιουργία στρατιωτικών επιτροπών και ελλοχεύει ο κίνδυνος το ψευδοκράτος από παράνομο μόρφωμα να μετατραπεί σε αναγνωρίσιμη οντότητα.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, η Τουρκία παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο δεν γίνονται διατρήσεις από την Κυπριακή Κυβέρνηση δεν το λαμβάνει υπόψη και προχωρεί σε προκλητικές ενέργειες.

Ο κύριος Κυπριανού επανέλαβε ότι εδώ και ένα χρόνο υπάρχει πρόταση του για τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και δεν είχε γίνει αποδεκτή από τον κύριο Νεοφύτου, ο οποίος τώρα απευθύνει πρόσκληση προς τον ίδιο. Η συνάντηση είπε θα καθοριστεί και η συζήτηση θα αφορά όλα τα θέματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.