ΓΓ ΑΚΕΛ προς N. Τορναρίτη: «Είστε παραμυθάς»


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Με άγριες κόντρες ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Αφορμή αποτέλεσε η εξαγγελία από πλευράς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ετοιμασία ψηφίσματος, σε σχέση το πόρισμα, αλλά και το αίτημα τους για συνέχιση της συζήτησης την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να δοθεί χρόνος για ολοκλήρωση των μεταξύ τους διαβουλεύσεων με σκοπό την εξεύρεση της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης επί του ψηφίσματος.

Στο άκουσμα της είδησης ότι ετοιμάζεται ψήφισμα ο ΔΗΣΥ επιχείρησε να δημιουργήσει ένταση. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ισχυρίστηκε ότι η καθυστέρηση της συζήτησης του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής (από τη μέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα) οφείλεται στο ΑΚΕΛ. Ωστόσο το διέψευσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ο οποίος ανέφερε ότι ο λόγος που η συνεδρία δεν ορίστηκε ενωρίτερα ήταν η απουσία πολλών Βουλευτών στο εξωτερικό, περιλαμβανομένου του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Μάλιστα ο Δ. Συλλούρης επιβεβαίωσε τις αναφορές του Α. Κυπριανού. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης επανήλθε επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα όσα ισχυρίστηκε ενωρίτερα ο Αβ. Νεοφύτου. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Α. Κυπριανού ο οποίος ανέφερε απευθυνόμενος προς τον Ν. Τορναρίτη ότι: «Είστε παραμυθάς».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.