Προσπάθεια από την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα να αποσιωπήσουν οι ευθύνες που φέρει τόσο η αστυνομία όσο και ο πολιτικός της προϊστάμενος υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης με το επιχείρημα ότι προέχει η διαλεύκανση των εγκλημάτων διαπιστώνει το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Δέκατη μέρα στο θρίλερ Μιτσερού – Επιχειρούν εκ νέου οι Αρχες

Κανείς διαφωνεί με αυτή την προσέγγιση διότι κανείς γνωρίζει πού θα σταματήσει η διερεύνηση των εγκλημάτων είπε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος.
Σημείωσε ωστόσο ότι το ΑΚΕΛ επιμένει ότι δεν υπάρχει επί αυτού κανένα απολύτως πρόβλημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που τις φέρουν για την ολιγωρία την αδιαφορία και την εγκληματική αμέλεια που επέδειξε το αστυνομικό σώμα.

Ο κύριος Κυπριανού σημείωσε ότι όταν έγινε η καταγγελία για την εξαφάνιση αυτών των ατόμων όχι μόνο υπήρξε ολιγωρία αλλά και αδιαφορία επειδή ήταν αλλοδαποί.
Αποτέλεσμα ήταν, πρόσθεσε ο κύριος Κυπριανού, να χαθεί πολύτιμος χρόνος και το χειρότερο αυτή η ίδια αδιαφορία να έχει κοστίσει και την ζωή σε άλλα άτομα.

Απαίτηση του ΑΚΕΛ παραμένει η ανάληψη ευθύνης από τον υπουργό δικαιοσύνης και τον αρχηγό αστυνομίας, είπε ο κ. Κυπριανού, διερωτώμενος εάν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο τεράστιες είναι οι ευθύνες τους. Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει διερεύνηση για πιθανές πειθαρχικές ευθύνες στα μέλη της αστυνομίας εκείνα που δέχθηκαν τότε την καταγγελία για την εξαφάνιση των προσώπων.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε αστείους τους ισχυρισμούς από πλευράς δημοκρατικού συναγερμού ότι το ΑΚΕΛ έχει τάσεις ρεβανσισμού.