ΓΓ ΑΚΕΛ: Προσπάθεια Κυβέρνησης να παρέμβει στα εσωτερικά του ΑΚΕΛ

Θα πρέπει να δουν πώς καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά η οποία ξεφυτρώνει παντού και καθημερινάΠροσπάθεια να παρέμβουν στα εσωτερικά του κόμματος, καταλογίζει στους κυβερνώντες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχείρησε να διαχωρίσει την ηγεσία του ΑΚΕΛ από τον κόσμο του κόμματος, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα από ό,τι ήταν προηγουμένως με την αρχική του δήλωση για τα μηδενικά.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως το κόμμα του δεν θα ακολουθήσει τους κυβερνώντες στον κατήφορο και ότι τους αφήνει στην κρίση ολόκληρου του κυπριακού λαού. Εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει επιλέξει να χειριστεί το θέμα της δήλωσής του για τα μηδενικά, λέγοντας πως αν ζητούσε συγγνώμη και απέδιδε όσα είπε σε ένα γλωσσικό ολίσθημα, το θέμα θα θεωρείτο λήξαν από το ΑΚΕΛ.

«Το γεγονός όμως ότι επιχειρεί να το δικαιολογήσει με τον τρόπο με τον οποίο το κάνει, κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα, χθες επεδίωξαν να πουν ότι το ΑΚΕΛ έχει διαστρεβλώσει τα λεγόμενά του και έδωσαν στη δημοσιότητα επιλεκτικά ένα κομμάτι από αυτά που έχει πει, και σε αυτή την περίπτωση λένε μισές αλήθειες, αμέλησαν να δώσουν το κομμάτι το οποίο άκουσε ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία, το οποίο παρέλασε στα δελτία ειδήσεων όλων των τηλεοπτικών σταθμών, στα δελτία ειδήσεων των ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και στα πρωτοσέλιδα πολλών εφημερίδων», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν πολύ συγκεκριμένος, «είπε ότι δεν μπορούν τα μηδενικά να κρίνουν τους άριστους ή αυτούς που αρίστευσαν και το έχει ακούσει ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία και όταν συνειδητοποίησε ότι δεν πείθει με αυτά τα οποία έχει πει, επιχείρησε να διαχωρίσει την ηγεσία του ΑΚΕΛ από τον κόσμο του κόμματος, επιχειρώντας να παρέμβει στα εσωτερικά του κόμματος, κάνοντας τα πράγματα πιο χειρότερα απ’ ό,τι ήταν προηγουμένως, εγώ τον αφήνω στην κρίση όχι μόνο των ΑΚΕΛικών, αλλά του συνόλου του κυπριακού λαού».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως θα πρέπει να κατανοήσουν οι κυβερνώντες ότι ο λόγος για τον οποίο οι ψηφοφόροι τους, τους γυρνούν την πλάτη, δεν είναι γιατί τους ασκεί κριτική το ΑΚΕΛ, ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τους ψηφοφόρους τους «με το να απαξιώνουν, να βρίζουν και να μηδενίζουν το ΑΚΕΛ και να υποτιμούν τη νοημοσύνη του συνόλου του κυπριακού λαού».

«Αν θέλουν πραγματικά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους, θα πρέπει να δουν πώς καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά η οποία ξεφυτρώνει παντού και καθημερινά και πώς επιλύουν τα προβλήματα που απασχολούν την καταπληκτική πλειοψηφία του λαού, τους πολλούς, και να σταματήσουν να προστατεύουν και να προωθούν τα συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών», ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, «ότι αντί να κατανοήσουν τα προβλήματα που προκαλούν την αντίδραση του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των Συναγερμικών, επιχειρούν να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες στο ΑΚΕΛ».

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ “δεν θα τους ακολουθήσει σε αυτό τον κατήφορο” και δεν θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο σε όλα αυτά που καταλογίζουν στο ΑΚΕΛ. «Να πω επίσης για τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, δεν μας ξαφνιάζει που έκανε ένα βήμα περισσότερο από τον κ. Αναστασιάδη, δεν μας αποκάλεσε μηδενικά μας είπε ότι είμαστε κάτω από το μηδέν, τον αφήνω στην κρίση του λαού, και τον κ. Προδρόμου και κυρίως τον κ. Αναστασιάδη», κατέληξε.