Τα πυρά του προς τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ως προς τις τοποθετήσεις του στο Κυπριακό έστρεψε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις στην Πύλα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές, ο κ. Κυπριανού υπέδειξε ότι καταβάλλεται μια προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου για το ότι υπήρξε, όπως είπε, μια συνωμοσία περίπου από το σύνολο της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Γενικού Γραμματέα, για να εξαφανιστούν έγγραφα δήθεν, τα οποία περιλάμβαναν θέσεις οι οποίες ήταν υποστηρικτικές σε αυτές της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο κ. Κυπριανού τόνισε πως η συζήτηση αυτή έγινε εδώ και πάρα πολύ καιρό και υπενθύμισε πως το ΑΚΕΛ είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ένα έγγραφο υπήρχε αναφορικά με το πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο περιλάμβανε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας στις επανειλημμένες του εκθέσεις, αυτό της 30ης Ιουνίου.

Τώρα που καταρρέει η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, επιχειρείται να εξευρεθούν συνωμότες και συνωμοσίες για να καλύψουν δυστυχώς, τη γύμνια των επιχειρημάτων της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Παράλληλα ο Άνδρος Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη του για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Άλλη ήταν η εικόνα που ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα Ερτογάν και άλλη εικόνα, τόνισε, επιχειρείται να καλλιεργηθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από πολιτικά πρόσωπα.