ΓΓ ΑΚΕΛ: Ραγδαία αρνητικές οι εξελίξεις αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από τη διάσκεψη

Θα είναι δύσκολη η άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ότι τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πως ήταν στο Κραν Μοντάνα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι η απραξία και η έλλειψη οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πιο επιθετική και αδιάλλακτη, σημειώνοντας ότι θέτει απαράδεκτες αξιώσεις όπως είναι η πρόταση για λύση δυο κρατών ή συνομοσπονδίας, ενώ προβαίνει σε ενέργειες που στοχεύουν να βαθύνουν περισσότερο τη διχοτόμηση.

Ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ αποδίδει τεράστια σημασία στην άτυπη διάσκεψη, λέγοντας ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα θέλει να ακούσει και να κρίνει κατά πόσο υπάρχει κοινό έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Επίσης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι η μόνη επιλογή είναι η λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και εδώ πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή όλων. Πρόσθεσε ότι στόχος κάποιων είναι να δημιουργηθεί αρνητισμός στην κοινή γνώμη και οι πλείστοι εξ αυτών διαφωνούν με τη λύση ΔΔΟ. Τόνισε όμως ότι αν εγκαταλειφθεί η ΔΔΟ δεν θα γίνεται συζήτηση για ενιαίο κράτος αλλά για διχοτόμηση. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η διχοτόμηση θα είναι αφετηρία για νέες περιπέτειες προσθέτοντας ότι όταν καλοκάτσει η Τουρκία στην Κύπρο θα ξεκινήσει να σκέφτεται πως θα πάρει και την υπόλοιπη Κύπρο. Επίσης διερωτήθηκε γιατί πρέπει κάποιοι να σκορπούν τον πανικό λέγοντας ότι θα ασκηθούν αφόρητες πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Παράλληλα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι δεν έλαβαν μέχρι στιγμής απάντηση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τις προτάσεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με το κυπριακό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.