Είναι πανεύκολο στα λόγια να λέμε ότι θα προβάλουμε βέτο εναντίον της Τουρκίας τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι όσες φορές ο πρόεδρος Αναστασιάδης ακολούθησε πρακτικές που του εισηγήθηκαν δυνάμεις όπως η ΕΔΕΚ, δεν υπήρξε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι αυτές υπάρχουν όταν ο πρόεδρος ακολουθεί τις εισηγήσεις της ΕΔΕΚ ή άλλες δυνάμεις. Υπενθύμισε ότι όταν υπήρξαν προκλήσεις επί διακυβέρνησης Χριστόφια, αυτές ξεπεράστηκαν με τους σωστούς σχεδιασμούς και ότι προχώρησε το ενεργειακό πρόγραμμα.

Αναφορικά με τις τριμερείς συνεργασίες ο Άντρος Κυπριανού υπογράμμισε ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι εναντίον, υπενθυμίζοντας ότι εκείνος που τις ξεκίνησε ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας. Το ζητούμενο, πρόσθεσε, είναι τα αποτελέσματα που έχουμε ενώπιον μας σήμερα.

Σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι το ΑΚΕΛ εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ υπενθύμισε ότι δεν ήταν το ΑΚΕΛ που ισοπέδωσε προσωπικά τον τότε πρόεδρο, δεν είναι το ΑΚΕΛ που αποκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους «μηδενικά», ούτε είναι το ΑΚΕΛ που χαρακτηρίζει πολιτικούς αντιπάλους του, λέγοντας τους ότι προβάλλουν τουρκικές θέσεις.

Απέρριψε επίσης τις δηλώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη περί προσωπικής επίθεσης εναντίον του, λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ του απαντούσε για τις δηλώσεις του περί θωράκισης της ΑΟΖ.