ΓΓ ΑΚΕΛ: Στη Γενεύη θα κριθεί ποιο ειναι το μέλλον της χώρας μας – Στόχος μας να πετύχουμε κάτι το θετικό

Τεράστιας σημασίας η άτυπη διάσκεψη, θα συνοδεύσουμε τον Πρόεδρο στη Γενεύη, λέει ο ΓΓ ΑΚΕΛ

Εχει τεράστια σημασία η άτυπη διάσκεψη της Γενεύης γιατί από αυτήν θα κριθεί ποιο θα είναι το μέλλον και η προοπτική της χώρας μας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά και θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο στη Γενεύη.

Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την ενημέρωση που τους έκανε σχετικά με τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αν δεν έχουμε θετικό αποτέλεσμα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι εξελίξεις να είναι ραγδαία αρνητικές και σημείωσε ότι η Τουρκία ήδη κλιμακώνει και την επιθετικότητα και την προκλητικότητά της, ενώ προχωρεί επί του εδάφους σε νέα τετελεσμένα όπως π.χ. στο Βαρώσι.

“Εχει τεράστια σημασία ο στόχος μας να είναι να πετύχουμε κάτι το θετικό από τη διάσκεψη δίχως σε καμία περίπτωση να ξεφύγουμε από τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η λύση στο Κυπριακό”, είπε.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος ζήτησε να τον συνοδεύσουν στην Γενεύη, λέγοντας ότι “εμείς έχουμε ανταποκριθεί θετικά, θα πάμε εκεί με πρόθεση να λειτουργήσουμε εποικοδομητικά, ανεξάρτητα με το αν υπάρχουν ανησυχίες, θεωρούμε ότι η πλευρά που θα αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες είναι η τουρκική γιατί είναι εκείνη που βρίσκεται εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης του Κυπριακού, με τις θέσεις που διατυπώνει. Και αν εμείς λειτουργήσουμε σωστά, θεωρούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι το θετικό, που θα οδηγήσει σε επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με στόχο να φθάσουμε το συντομότερο δυνατόν σε συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό”.

Αυτός είναι ο δικός μας στόχος ως ΑΚΕΛ, είπε, προσθέτοντας ότι σε αυτά τα πλαίσια θα επιδιώξουν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.