ΓΓ ΑΚΕΛ: Στόχος μας η προστασία του κόσμου, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το θέμα της πανδημίας, τα ζητήματα της ακρίβειας σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος ανέφερε πως στους βασικούς στόχους της δράσης του κόμματος είναι η προστασία του κόσμου, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την περιοδεία του στην Πάφο και στα πλαίσια εκστρατείας επικοινωνίας με τον κόσμο που έχει εγκαινιάσει το ΑΚΕΛ ανέφερε πως “o στόχος είναι μέσα από αυτήν την ζωντανή επαφή με τον  κόσμο να πάρουμε τον παλμό του κόσμου, να δούμε πως αντιλαμβάνεται, πως βιώνει τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ”, προσθέτοντας πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή την περίοδο πέραν από την κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι, “ τα ζητήματα της ακρίβειας σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια”.

Όπως είναι γνωστό,  συνέχισε , ήδη δύο συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαν ως κόμμα κατάφεραν τελικά να πείσουν την κυβέρνηση την μια να την υλοποιήσει και την άλλη να την περάσουν από την Βουλή των Αντιπροσώπων, για μείωση του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στον ηλεκτρισμό.

Μελετούμε και άλλα μέτρα πολύ συγκεκριμένα, είπε, “ έτσι ώστε να ανακουφίσουμε τον κόσμο σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που έρχεται. Είναι μέσα στους βασικούς στόχους της δράσης μας η προστασία του κόσμου, των νοικοκυριών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού”.

Εκτίμησε ωστόσο πως αυτό δεν αρκεί, προσθέτοντας πως την τύχη του τόπου κάθε φορά καθορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση και λέγοντας πως εάν η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για να προστατεύει τον κόσμο, είτε από την ακρίβεια, είτε από την αισχροκέρδεια, είτε από άλλα φαινόμενα τα οποία προκαλούν προβλήματα στον κόσμο,  τότε  γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Εξέφρασε επίσης την λύπη του για το γεγονός, όπως είπε, ότι αυτή η κυβέρνηση πέραν από κάποιες εξαγγελίες στην πραγματικότητα πολύ λίγα πράγματα κάνει για τον κόσμο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως αυτό της ακρίβειας.

Η ΕΕ  συμπλήρωσε, βλέποντας την κατάσταση με την ακρίβεια , έχει προβεί σε συστάσεις προς τα κράτη μέλη και έχει δώσει συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία μπορούν τα Κράτη μέλη να αξιοποιήσουν για να αντιμετωπιστεί αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση. Είπε ακόμη πως στην ΕΕ γίνεται ολόκληρη συζήτηση, ωστόσο παρατήρησε, “η κυβέρνηση εδώ περί άλλων τυρβάζει”.

O κ. Στεφάνου ανέφερε πως ανεξαρτήτως τούτου, θα συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση για να πάρει μέτρα και εκεί και όπου μπορούν, μέσα και έξω από την Βουλή,  θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν μέχρι τώρα. Να κάνουμε  συνέχισε, “συγκεκριμένες προτάσεις να πιέζουμε να υλοποιηθούν, αυτές που μπορούμε να περάσουμε από την Βουλή, θα συνεχίσουμε να τις περνούμε για να βοηθήσουμε τον κόσμο”.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο  δεύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν απομακρυσμένες περιοχές και στην Πάφο όπως και στην Πιτσιλιά και στη Λεμεσό που επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα,  που είναι όπως είπε, τα θέματα της αστυφιλίας και της ανάγκης όπως με συγκροτημένη και συγκεκριμένη πολιτική βοηθηθούν αυτές οι απομακρυσμένες και ορεινές κοινότητες κγια να επιβιώσουν.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό να βλέπεις τόσο όμορφες κοινότητες και να απουσιάζει η νέα γενιά, συμπλήρωσε. Η νέα γενιά τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ,  υποχρεώνεται να πάει στις πόλεις για να μπορέσει να βρει δουλειά, για να μπορέσει να κάνει τη ζωή της, σημειώνοντας πως αν υπήρχε ολοκληρωμένη πολιτική για τις ορεινές και τις απομακρυσμένες περιοχές θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τη νέα γενιά στις κοινότητες και στα χωριά μας.

Στην συνέχεια ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στα στεγαστικά προγράμματα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και αφορούν τις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές, σημειώνοντας πως έχουν επισημανθεί μια σειρά από προβλήματα που υπάρχουν σε αυτά τα προγράμματα. «Εδώ και καιρό έχουμε κάνει διαβήματα , έχουμε κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν», συμπλήρωσε. Από την πλευρά της κυβέρνησης όμως, εκτίμησε, “ φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.

Εμείς θα συνεχίσουμε τόνισε, “ να κάνουμε τα διαβήματα μας και να πιέζουμε γιατί πιστεύουμε πάρα πολύ, ότι έχουμε ευθύνη να κρατήσουμε τον κόσμο στις κοινότητες τις απομακρυσμένες και τις ορεινές, να δώσουμε ζωή σε αυτές τις κοινότητες γιατί το έχει ανάγκη και η χώρας μας, το έχουν ανάγκη και οι περιοχές αυτές”.

Από εκεί και πέρα μέσα από αυτή την επαφή που έχουμε στο πλαίσιο της περιοδείας , συζητούμε είπε,  με τον κόσμο και για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο ευρύτερα και για το Κυπριακό.

Λυπούμαι να πω συνέχισε,  ότι όπως και στο Κυπριακό υπάρχει αδιέξοδο έτσι και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα υπάρχουν αδιέξοδα.

«Είναι φανερό ότι ο κόσμος απαιτεί να υπάρξει αλλαγή στην Κύπρο και εμείς ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε στις εκλογές του Φεβρουαρίου 2023 να καταφέρουμε να πετύχουμε μία προοδευτική αλλαγή στην Κύπρο. Να αλλάξει πορεία επιτέλους ο τόπος μας. Να τερματίσουμε τον κατήφορο και να μπορέσουμε να ξαναβάλουμε τη χώρα σε έναν καλύτερο δρόμο», είπε.  Ο Γ.Γ. της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ περιοδεύει στην Πάφο το Σαββατοκύριακο.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 θα επισκεφθεί το πρωί την κοινότητα  Αμαργέτη και τον Στατό – Άγιο  Φώτιο ενώ το μεσημέρι θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επίσκεψη στην Παναγιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.