ΓΓ ΑΚΕΛ στον Άστρα: Δημοσιονομικά μαξιλαράκια κυβέρνησης προς υποστήριξη Αβ. Νεοφύτου (Βίντεο)

100 εκατομμύρια ευρώ θα παραμείνουν στις τσέπες των καταναλωτών, με τη μείωση των φορολογιών στα καύσιμα και στο ρεύμα, δήλωσε στον Άστρα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου υπό το φως της επιστολής του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για απόσυρση των σχετικών αναφορών από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Είναι καθαρό τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί τους φόρους για να δείχνει αυξημένα έσοδα έτσι ώστε να δημιουργεί μαξιλαράκια με τα οποία θα κάνει προεκλογική εκστρατεία ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ από τις τσέπες των φορολογουμένων.

Μιλώντας στον Εκπομπή «Επικαιρότητα Αλλιώς» επεσήμανε ότι ως δια μαγείας, η κυβέρνηση θα αρχίσει το επόμενο διάστημα να επιλύει τα ζητήματα που αφορούσαν διάφορους κλάδους όπως τα «δασκαλούθκια» και τα «νοσοκομούθκια» εξαγοράζοντας ψήφους όπως γίνεται, τόνισε, σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Την ίδια ώρα επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης ως προς το ζήτημα της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών από την ενέργεια  και υπενθύμισε ότι κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό τον Ιούνιο για θέματα οικονομίας, ο Υπουργός Οικονομικών είχε υποστηρίξει την σχετική πρόταση του κόμματος του.

Ωστόσο, φάνηκε, τόνισε, ότι η στάση της κυβέρνησης δεν ήταν ειλικρινής. Ο κ Στεφάνου υπενθύμισε ότι η φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών προβλέπεται όχι μόνον μέσα στην εργαλειοθήκη της ΕΕ αλλά και μέσα από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Την ίδια ώρα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε και σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές τονίζοντας ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο.

Τόνισε ότι ο κυπριακός λαός έχει ενώπιον του δύο επιλογές. Το δίδυμο Νεοφύτου -Χριστοδουλίδη που αποτελούν τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος και είναι συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη και την επιλογή για μια Προοδευτική αλλαγή με τη συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων με βασικό άξονα το ΑΚΕΛ υπό την υποψηφιότητα του Ανεξάρτητου Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του ΓΓ ΑΚΕΛ στον Άστρα:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.