ΓΓ ΑΚΕΛ: Συνάντηση με τμήμα νέων εργαζομένων της ΕΔΟΝ – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του τμήματος νέων εργαζομένων της ΕΔΟΝ είχε το πρωί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Στο μικροσκόπιο τέθηκε η εκστρατεία που διοργανώνει η ΕΔΟΝ σε σχέση με τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι.

Ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Σεβήρος Κούλας τόνισε ότι η εκστρατεία βασίζεται σε τρεις άξονες.

Πρώτος άξονας είναι η ακρίβεια σε βασικά προϊόντα, με τον κ. Κούλα να τονίζει ότι η ακρίβεια γονατίζει τους νέους εργαζόμενους, λέγοντας ότι προτείνουν λύσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεύτερος άξονας είναι η άμεση ανάγκη να κατοχυρωθούν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα και του κατώτατου μισθού ούτως ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Τρίτος άξονας είναι το στεγαστικό, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Κουλά, έχει καταντήσει σε ένα από τα χειρότερα διλήμματα και ερωτήματα δηλαδή οικογένεια ή σπίτι.

Ο ΓΓ της ΕΔΟΝ τόνισε την άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι νέοι εργαζόμενοι. Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας πραγματοποιούν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συζητήσεις σε διάφορες πόλεις της Κύπρου και διάφορες συναντήσεις όπως η σημερινή με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χαιρέτισε και στήριξε την εκστρατεία της ΕΔΟΝ.

Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι όλοι και κυρίως η κυβέρνηση, πρέπει να έχουν ανοικτά τα αυτιά τους και να ακούνε τις προτάσεις των νέων. Ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στις πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής και στις προτάσεις του ΑΚΕΛ προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για αντιμετώπιση της άσχημης κατάστασης λόγω της ακρίβειας.

Υπενθύμισε ακόμα τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και για να διευρυνθεί η δυνατότητα στην Υπουργό Ενέργειας για επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, με σκοπό να «κτυπηθεί» η αισχροκέρδεια και τα ολιγοπώλια.

Επίσης αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΑΚΕΛ που υπερψηφίστηκε για μείωση του ΦΠΑ στην τιμή του ηλεκτρισμού, αλλά το θέμα εκκρεμεί γιατί ο πρόεδρος Αναστασιάδης το ανέφερε στο Ανώτατο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy