ΓΓ ΑΚΕΛ: Συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Κούβας – Καταδίκασε το εμπάργκο που επιβάλλουν οι ΗΠΑ

«Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στέφανου, συναντήθηκε χθες με τον Πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο, Omar Leyva Rafull», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

«Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την παρούσα διεθνή κατάσταση και τους κινδύνους από τις απειλές και τις επεμβάσεις στα εσωτερικά κρατών καθώς και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ενημέρωσε τον Πρέσβη της Κούβας για την κατάσταση στο Κυπριακό, τονίζοντας ιδιαίτερα την επείγουσα ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών.  Υπογράμμισε πως το ΑΚΕΛ έχει υποβάλει πρόταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τις εκθέσεις του ΟΗΕ.

Ο Κουβανός διπλωμάτης ενημέρωσε τον Στέφανο Στεφάνου για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στην Κούβα και τις προσπάθειες για αντιμετώπισή της μέσω της εμβολιαστικής κάλυψης ολόκληρου του πληθυσμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ καταδίκασε τον παράνομο οικονομικό εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Κούβα.

Επαναβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ προς την Κούβα και τον Κουβανικό λαό στο δύσκολο αγώνα του για υπεράσπιση της ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας και αξιοπρέπειας του απέναντι στις συνεχείς απειλές των ΗΠΑ».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.