Όλα τα «μηδενικά» που βρίσκονται στην παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση του ΑΚΕΛ για τις ευρωεκλογές είναι η απάντηση στην αλαζονεία του προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος συμπεριφέρεται όπως τον χειρότερο κομματάρχη, τόνισε ο Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι ο πρόεδρος δε μπορεί να απευθύνεται στην Αριστερά και να λέει ότι δεν μπορούν τα μηδενικά να κρίνουν τους άριστους των αρίστων.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Δεν μπορούν να μιλούν τα μηδενικά για τους αρίστους της κυβέρνησης

Κατά τη διάρκεια της παγκύπριας προεκλογικής συγκέντρωσης του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, ο Άντρος Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι δε ζητούν την άδεια από τους κυβερνώντες, ούτε για να μιλούν, ούτε για να λένε ελεύθερα τις απόψεις τους σε μια δημοκρατική χώρα. Επίσης, τόνισε ότι μετά από 7 χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού το παραμύθι του success story έγινε εφιάλτης. Πρόσθεσε ότι επικρατούν τα ψέματα και οι διαστρεβλώσεις, ενώ μόνη έγνοια των κυβερνώντων είναι τα επικοινωνιακά παιχνίδια και κανένα ενδιαφέρον για την ουσία. Τους κατηγόρησε επίσης ότι δεν έχουν καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης.

Για τα περί μαθημάτων πολιτικού ήθους, ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν αυτός που υποχρέωσε τον Γενικό Εισαγγελέα να του πει ντροπή κύριε πρόεδρε. Αντί, υπέδειξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, να ζητήσουν συγνώμη από τον κόσμο, επαναλαμβάνουν τα ψέματά τους, καταφεύγουν στην μαύρη προπαγάνδα, για να μην απολογηθούν για τα λάθη τους και για τις δεσμεύσεις που δεν τήρησαν. Αντιδρούν, πρόσθεσε, όπως ο κλέφτης που φωνάζει στον νοικοκύρη και βρίσκονται σε κατήφορο που δεν έχει τέλος.

Παράλληλα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι σπέρνουν τη μισαλλοδοξία για κομματικά τους οφέλη. Έφτασαν στο σημείο, όπως είπε, να χειρίζονται το κυπριακό σαν να είναι κομματική τους υπόθεση. Ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι χωρίς τη λύση του κυπριακού η Τουρκία θα συνεχίσει να δημιουργεί τετελεσμένα. Κάλεσε δε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να απευθυνθεί στον Αντόνιο Γκουτέρες με ειλικρίνεια και να δηλώσει έτοιμος να εργαστεί για την επίλυση του κυπριακού.

Επίσης, ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήνουν τους κυβερνώντες να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να υποσκάπτουν τους θεσμούς ενώ κατέστησε σαφές ότι το ΑΚΕΛ δε χρειάζεται τα εύσημα κανενός για τον πατριωτισμό του γιατί το απέδειξαν στην πράξη όποτε η πατρίδα το απαιτούσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι οι εκλογές της 26ης Μαϊου θα χαράξουν την τύχη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια περίοδο αυξανόμενων απειλών για την υπόσταση και την ασφάλειά της. Οι πολίτες πρέπει, υπογράμμισε, να σηκώσουν το ανάστημα και να απαντήσουν στην αλαζονεία των κυβερνώντων. Πρόσθεσε ότι πρέπει να σταλεί το μήνυμα: φτάνει πια ως εδώ με την κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού.

Σε ομιλία της η πρώην Επίτροπος της ΕΕ Ανδρούλλα Βασιλείου είπε ότι χρειαζόμαστε την Ευρώπη και αυτό φάνηκε καθαρά και από τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ ανέφερε πως πέραν του 75% των νομοθετημάτων και κανονισμών που ισχύουν στην χώρα μας ψηφίζονται από τα κεντρικά όργανα της ΕΕ.

Σημειώνοντας ότι η ΕΕ έχει και προβλήματα όπως έχει και κάθε οικογένεια, η κ. Βασιλείου είπε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να επανατονίσουμε τους αρχικούς στόχους των οραματιστών της Ένωσης για ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, προσθέτοντας ότι «θέλουμε μια Ευρώπη όπου η ισότητα και η ευημερία όλων θα είναι βασικός μας στόχος» και «μια Ευρώπη που θα δείχνει κατανόηση και τείνει χέρι βοήθειας στις χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον».

Αναφερόμενη στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, η κ. Βασιλείου είπε ότι οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ αποτελούν μια αξιόλογη ομάδα που συνδυάζει την πείρα, τις γνώσεις, τις ικανότητες, τη νεανική και τη γυναικεία εκπροσώπηση και πρόσθεσε πως «εκείνο που δίνει πρωτιά στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ είναι ότι δίνει την ευκαιρία σε ένα σημαντικό στέλεχος της τ/κ κοινότητας να συμμετάσχει με αξιώσεις σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση».