ΓΓ ΑΚΕΛ: Θέμα χρόνου η διχοτόμηση με αυτή την διαχείρηση του Κυπριακού – Ο ΠτΔ έχει χάσει την αξιοπιστία του


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωσε σήμερα οτι η διχοτόμηση είναι θέμα χρόνου να γίνει πράξη, αν συνεχίσει να διαχειρίζεται το κυπριακό με τον τρόπο που το διαχειρίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις στην Πάφο όπου περιοδεύει σήμερα ο κ. Κυπριανού σχολιασε την αναφορά του προέδρου της δημοκρατίας ότι δεν πρόκειται να δώσει το δικαίωμα στην Τουρκία να διαχειριστεί και την υπόλοιπη Κύπρο ο κ. Κυπριανού κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αν συνεχίσει να διαχειρίζεται το Κυπριακό με τον τρόπο που το διαχειρίζεται, όπως είπε, η διχοτόμηση είναι θέμα χρόνου να γίνει πράξη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, δεν γίνεται πλέον πιστευτός αφού έχει απωλέσει την αξιοπιστία του.

Το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο κ.Κυπριανού,  πρότεινε χωρίς να υποχωρήσει στα ζητήματα αρχών, δίχως να δώσει οτιδήποτε από την αρχή, βλέποντας τα όλα ως ένα συνολικό πακέτο ότι θα μπορούσε να συζητήσει κάποια ζητήματα και σε ότι αφορά την διαδικασία των διαπραγματεύσεων αλλά και σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, με την προϋπόθεση, συνέχισε, ότι και η Τουρκία θα είναι έτοιμη να συζητήσει στα υπόλοιπα ζητήματα.

Ο κ. Κυπριανού υπέδειξε ότι θα πρέπει να καθορισθούν προτεραιότητες από την Ε/Κ πλευρά.

Ο πρώτος στόχος στην Γενεύη θα πρέπει να είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλίων, είπε.

«Αν αυτός ο στόχος δεν είναι εφικτός ο δεύτερος στόχος, θα πρέπει να είναι ακέραια η ευθύνη για τυχόν ναυάγιο να βαρύνει αποκλειστικά την Τουρκική πλευρά για να μπορέσουμε όπως είπε να αποτρέψουμε τα νέα τετελεσμένα που εκτίμησε ότι θα επιχειρήσει η Τουρκία μετά την διάσκεψη στην Γενεύη. Και αυτά τα τετελεσμένα θα είναι ενδεχομένως είπε γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και σε τετελεσμένα στο Βαρώσι»

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.