ΓΓ ΑΚΕΛ: Το αφήγημά της κυβέρνησης για επιτυχή έξοδο από την κρίση είναι η μισή αλήθειαΤο αφήγημά της κυβέρνησης για επιτυχή έξοδο από την κρίση είναι μόνο η μισή αλήθεια, τόνισε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι το αγνοεί και συνεχίζει στο μονόδρομο των τελευταίων εφτά ετών.

Στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνει το ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού άφησε αιχμές κατά των κυβερνητικών πρακτικών, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, οι κυβερνώντες εξακολουθούν να λαμβάνουν μονομερείς αποφάσεις, χωρίς διάλογο και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, χωρίς σχέδιο και όραμα για το μέλλον.
oikonomiko forum akel antros 13

Από το κούρεμα των καταθέσεων και την εφαρμογή του μνημονίου, μέχρι την προσέλκυση επενδύσεων έναντι εκχώρησης υπηκοοτήτων και τη διάλυση του Συνεργατισμού, τα μέτρα που λαμβάνονται είναι απλώς πυροσβεστικά δεν δίδουν εναλλακτικές λύσεις και δεν ενθαρρύνουν καινοτόμες πρωτοβουλίες, δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

oikonomiko forum akel antros 15

Επεσήμανε παράλληλα ότι η κυβέρνηση σπρώχνει κάτω από το χαλί τα διαρθρωτικά προβλήματα της κυπριακής οικονομίας υπονομεύοντας το μέλλον της και καλλιεργεί, όπως είπε, τον εφησυχασμό για τη βιωσιμότητα του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου.

Το ζητούμενο, ανέφερε, είναι να αλλάξει το υφιστάμενο μοντέλο πριν γίνουν αξεπέραστα τα αδιέξοδα στα οποία οδηγείται.

Είναι καιρός, είπε, να παραμεριστούν στερεότυπα, προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, να αντικρύσουμε κατάματα την πραγματικότητα και να επανεξεταστούν πολιτικές που επηρεάζουν την πορεία της οικονομίας κάτω από το φως των επιπτώσεων που έχουν στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.