ΓΓ ΑΚΕΛ: Υπάρχουν πολλά ακόμα να γινουν για τα ενοίκια, επιταγές, εργαζόμενους της πρώτης γραμμής


Τα μέτρα θα τα δούμε με πολλή προσοχή και θα τα κρίνουμε κατά τρόπο πάρα πολύ συγκεκριμένο. Θέλω να πω όμως ότι η φιλοσοφία, τουλάχιστον στο πρώτο σκέλος, όπως την έχει καταθέσει η κυβέρνηση είναι εκείνη την οποία δαιμονοποιούσαν όλη την προηγούμενη περίοδο, εκείνη την οποία εμείς είχαμε προτείνει, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε,  θέλω να επαναλάβω κάποια ζητήματα τα οποία είχαμε θέσει και στο παρελθόν και τα οποία δεν έχουμε δει να υιοθετούνται μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση.

  • Επιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπο να ρυθμίσει το ζήτημα των ενοικίων. Με τρόπο που θα συνεισφέρει το κράτος, θα συνεισφέρει και ο ενοικιαστής και ο ιδιοκτήτης.
  • Επιμένουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πέραν από τα ενοίκια να στηριχθούν και σε ό,τι αφορά την δανειοδότηση τους. Υπήρχε στο παρελθόν η σκέψη για δημιουργία ενός οργανισμού εργοδοτικού για τις επιχειρήσεις, αυτό το θέμα θα πρέπει να μας απασχολήσει ξανά.
  • Θέλουμε να επιλυθεί το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών.
  • Θέλουμε να υπάρξει μια ρύθμιση για τα ζητήματα των ασφαλιστικών εταιρειών, των δόσεων για τις ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Και πάνω από όλα θέλουμε να στηριχθούν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Οι άνθρωποι που εργάζονται στους φούρνους, στα φαρμακεία στις υπεραγορές. Άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται για να προσφέρουν σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να τους προσέξουμε και θα πρέπει να τους προστατεύσουμε.

Επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε ότι οι στιγμές οι οποίες διέρχεται ο τόπος μας είναι πολύ κρίσιμες, ο κάθε ένας από εμάς έχει να διαδραματίσει το δικό του ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και το ΑΚΕΛ πάντοτε εποικοδομητικά, πάντοτε θετικά, με συγκεκριμένες προτάσεις θα επιχειρήσει να επηρεάζει τις αποφάσεις τις οποίες λαμβάνονται από την κυβέρνηση.

ΓΓ ΑΚΕΛ: Υπάρχουν πολλά ακόμα να γινουν για τα ενοίκια, επιταγές, εργαζόμενους της πρώτης γραμμής

 

 

 

 

 

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News